Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας, επαγγελματικής ορολογίας (τμήματα αρχαρίων), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

            Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους καθηγητές ρωσικής γλώσσας Αλέξιο Χατσίδη και Θεοφανώ Μπίτα και απευθύνεται σε ενηλίκους δημότες ή κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι θα συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
            Τα μαθήματα διακρίνονται σε τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων το καθένα και θα παραδίδονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) από τις 25 Οκτωβρίου 2016, με συνολική διάρκεια 112 ωρών.

            Συγκεκριμένα πρόκειται να λειτουργήσουν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • «Επαγγελματική ρώσικη ορολογία - Υπάλληλοι Επιχειρήσεων Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας» για εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού ή της Πολιτικής Αεροπορίας,  πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τρίτη και Παρασκευή, από 15.00 έως 17.00
  • «Επαγγελματική Ρώσικη Ορολογία  – Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων» για εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού ή για ανέργους που επιθυμούν να ασχοληθούν στο συγκεκριμένο τομέα, πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τρίτη και Παρασκευή,  17.00 έως 19.00
  • «Εκπαίδευση σε Ρώσικη Ορολογία - Πωλητές Καταστημάτων Λιανικού Εμπορίου» για εργαζόμενους. Τρίτη και Παρασκευή, 19.00 έως 21.00
  • «Επαγγελματική Ρώσικη Ορολογία - Διαχείριση Μονάδων Υγείας» (σύνολο 56 ώρες) για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ή ανέργους που επιθυμούν να απασχοληθούν στο συγκεκριμένο τομέα, πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Τετάρτη:  Α’ τμήμα: 15.00 έως 17.00,  Β’ Τμήμα 17.00 έως 19.00 και Γ’ Τμήμα: 19.00 έως 21.00.

            Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στις 09.00 π.μ. και θα κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΑΙΤΗΣΕΙΣ έως και τη συμπλήρωση των τμημάτων, με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων μηνυμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο σε ένα τμήμα.
Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώνει το πρόγραμμα, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.