Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερίδα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τα βιολογικά προϊόντα

Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση υδάτινων πόρων – Βιολογικά
προϊόντα» στις 2 Οκτωβρίου 2016, στις 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα θα αποτελείται από τρεις ενότητες:
Η πρώτη ενότητα έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 
Η δεύτερη ενότητα αφορά τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό διαμόρφωση θεσμικό τους πλαίσιο.
Στην τρίτη ενότητα, θα γίνει ανοικτή συζήτηση μεταξύ των καταναλωτών, των φορέων πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και των βιοκαλλιεργητών, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές και να ξεκαθαριστούν ορισμένοι μύθοι και ανακρίβειες γύρω από τα βιολογικά προϊόντα. 
Παράλληλα με την ημερίδα, στο εξωτερικό αμφιθέατρο της αίθουσας «Μ.Αναγνωστάκης» θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από τους παραγωγούς της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.  
Η ημερίδα αποτελεί προσυνεδριακή εκδήλωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, 12-15 Νοεμβρίου 2016 στο Πετρίτσι Σερρών. Μαζί με την ΕΑΒΒΕ, συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073004, eabbe2002@gmail.com).