Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Απάντηση – διευκρίνιση σε δημοσίευμα

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα (27/09/2016), σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, με τίτλο: Υπογραφή σύμβασης του έργου: «Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων στους Δήμους Κατερίνης  και Δίου - Ολύμπου», προϋπολογισμού 129.991,00 €, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:


- γίνεται γνωστό ότι δεν έχει υπογραφεί και δεν υφίσταται οιαδήποτε σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται.

Η παραπάνω αναφορά περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης, προφανώς σχετίζεται με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του κειμένου και όχι με τον Δήμο μας, όπως ατυχώς τονίζεται στον τίτλο των δημοσιευμάτων.

Σε ό, τι αφορά τον Δήμο Κατερίνης, θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω ότι: Όπως υπογραμμίζει και ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, επενδύουμε σταθερά στην Παιδεία και με σοβαρότητα, σχεδιασμό και προγραμματισμό στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, εκτελούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους, α) από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, όπου κρίνονται απαραίτητες και β) από εργολαβία που είναι εγκατεστημένη από τον Δήμο Κατερίνης.

Ενδεικτικά σημειώνω ότι ο προϋπολογισμός των εν λόγω παρεμβάσεων, που χρηματοδοτήθηκαν από τον Δήμο μας, για το έτος 2016 ανέρχεται σε 680.000 ευρώ, (μόνο), για τη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης.
Ευελπιστούμε, ότι, αφού η Αντιπεριφέρεια έχει τη δυνατότητα μικρών παρεμβάσεων στα σχολεία, στο μέλλον να δοθεί η δυνατότητα για συνεργασία μας. Μία συνεργασία, στην οποία ο Δήμος Κατερίνης είναι πάντα ανοικτός.

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για οιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.


Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Κατερίνης