Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Εκτός αδειοδότησης ο Καλογρίτσας - Στον Ιβάν Σαββίδη η άδεια

Εκτός του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται η εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», καθώς απορρίφθηκε από τη Γενική
Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το αίτημα με το οποίο ζητούσε επιπλέον 48 ώρες, προκειμένου να καταθέσει το ποσό της πρώτης δόσης για την απόκτηση της άδειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εστάλη τα πρωί της Δευτέρας από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με την οποία ζητείτο να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του για παράταση, ο Γιάννης Καλογρίτσας το συνδέει «με υποκειμενικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο να εξασφαλίσει και να καταβάλει το τίμημα εξ αιτίας της επίθεσης που του έγινε, της αρνητικής δημοσιότητας που πήρε η υπόθεσης και του μπλοκαρίσματος των χρημάτων από τράπεζες». 
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απέρριψε την αίτηση ανακοινώνοντας ότι «σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

«Κανιβαλίστηκα - Μόνο τη δολοφονία του Κένεντι δεν μου χρέωσαν» 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Καλογρίτσας μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφέρει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας αναφέροντας ότι επί έναν μήνα κανιβαλίστηκε μαζί με την οικογένειά του, διότι προσπάθησε να μπει σφήνα μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Ο κ. Καλογρίτσας εξαπολύει παράλληλα επίθεση σε όσους τον κατηγορούν για φοροδιαφυγή αναφέροντας ότι "προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι". "Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη", αναφέρει.
"Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει", συμπληρώνει ο επιχειρηματίας.
Αν τα πράγματα συνεχιστούν με βάση τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία, τότε η άδεια θα περάσει στα χέρια του πρώτου επιλαχόντος υπερθεματιστή, δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει 9 περισσότερα εκατομμύρια από την εταιρία του Καλογρίτσα, αφού το ποσό με το οποίο πλειοδότησε ήταν 61,5 εκατ. ευρώ. 
Σημειώνεται ότι ο τρίτος δικαιούχος, ο ΑΝΤ1 κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας τα χρήματα της πρώτης δόσης για την άδεια, ύψους 25,3 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα έχουν ήδη καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη.