Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 17ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 «Ζωτικός» ο ρόλος των Γονέων στην ανάδειξη του βιοκλιματικού σχολείου σε πρότυπο


Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Κατερίνης (βιοκλιματικό), που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στη συνοικία των Ευαγγελικών.

Της εκλογικής διαδικασίας προηγήθηκε συνάντηση – συζήτηση όπου αρχικά ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Χρήστος Βιδάκης ενημέρωσε τους γονείς για τον κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου και τις υποχρεώσεις μαθητών και γονέων. Το λόγο επίσης έλαβε ο καθηγητής πληροφορικής Πολύκαρπος Ανδριόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει στηρίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και ζήτησε τη στήριξη όλων για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μαυρίδης απευθυνόμενος σε γονείς και δασκάλους υπογράμμισε το ζωτικό ρόλο του Συλλόγου τόσο στη λειτουργία του Σχολείου όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής του: «Ένα καινούργιο σχολείο, βιοκλιματικό, που δημιουργήθηκε με την προοπτική να υπάρξει πρότυπο κατασκευαστικά, μέσα από τη δράση του ανθρώπινου δυναμικού του, οφείλουμε να το αναδείξουμε σε πρότυπο και ουσιαστικά. Το ανθρώπινο δυναμικό είμαστε όλοι εμείς: δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες. Είναι καθήκον και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας το 17ο  Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο να λειτουργεί ως πρότυπο κτιριακά, υλικοτεχνικά αλλά και μαθησιακά. Υπάρχει ανάγκη για ενεργή συμμετοχή όλων μας και είμαι σίγουρος πως με αγαστή συνεργασία θα πετύχουμε πολλά».

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αλφαβητική σειρά, είναι:
Κωφού Κωνσταντίνα
Λιάκος Χρήστος
Μαυρίδης Ιωάννης
Σάμπο Γκαμπριέλλα
Φιλιππίδης Δημήτριος

Επίσης, εκπρόσωπος του Σχολείου στη Σχολική Επιτροπή αναδείχθηκε ο Μαυρίδης Ιωάννης, ενώ εκπρόσωποι του Σχολείου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου είναι οι Λαζαρίδης Ιωάννης και Τζιουμέρκα Ευθαλία.

Τέλος, τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής που συντόνισαν την εκλογική διαδικασία ήταν οι: Βαλαβάνη Παναγιώτα, Βασιλειάδης Μαλγορζάτα (Gosja) και Τσάκαλου Μαρία. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου όπου θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες θα γίνει τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.