Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

μ ό ν ι μ η & σταθερή δ ο υ λ ε ι ά για όλους
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι άνεργοι, άνεργες

Η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης σας καλεί στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης και οι συσπειρώσεις, στις 26 Σεπτέμβρη 11:30πμ έξω από τη ΔΕΗ.
Η ζωή που βιώνει σήμερα η άνεργη οικογένεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που μειώνουν το κόστος της εργασίας για να έχουν ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτήν είναι η πολιτική που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 27%. Δεν υπάρχει σήμερα σπίτι μέσα στο οποίο να μην υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος. Όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να χρυσώσει το χάπι, ότι δήθεν μειώνεται η ανεργία, η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει, αφού μόνο τον Αύγουστο οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις. Ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, το οποίο λαμβάνει μόλις το 9% των ανέργων, σχεδιάζουν τώρα να το μετατρέψουν σε επιταγή εργασίας, όπως λένε.
Η κυβέρνηση μας ζητάει να βάλουμε πλάτη για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αξιοποιώντας τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα διάφορα προγράμματα λίγων μηνών εργασίας, κλπ. Η περιβόητη ανάπτυξη για την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει νέες θυσίες και ανασφάλεια για εργαζόμενους και ανέργους.
Και σε όλο αυτό το μαύρο τοπίο έρχεται και η ΔΕΗ, με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να κόψει το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες, σε σπίτια ανέργων. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτήν η κατάσταση!
Σε αυτή τη δύσκολη πάλη πρέπει να ενταχθούν όλες οι δυνάμεις, όλοι οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι με συνδυασμένα αιτήματα προς το κράτος (κυβέρνηση, περιφέρειες, δήμους), και τη μεγαλοεργοδοσία. Δεν περισσεύει κανένας. Καθήκον όλων η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης, η στήριξη όσων υποφέρουν εξ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Μείωση 30% στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους ανέργους
·         Κατάργηση όλων των φόρων από τα τιμολόγια της ΔΕΗ
·         Πάγωμα των χρεών των ανέργων μέχρι να βρούνε δουλειά
·         Επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ