Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 26/9 ΣΤΙΣ 11:30πμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  26/9 ΣΤΙΣ 11:30πμ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ   ΔΕΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αθέτησε απλά μια ακόμα δέσμευσή της απέναντι  στο λαό, που έλεγε οτι όταν γίνει κυβέρνηση η ΔΕΗ δε θα κόβει το ρεύμα  σε   αδύναμες οικονομικά  λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν  να πληρώσουν, αλλά τον κορόιδεψε και, με τη στάση της εξακολουθεί να προκαλεί. Συνεχίζουν την ίδια  πολιτική  των προηγούμενων κυβερνήσεων υπηρετώντας τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων που διψούν για ακόμα περισσότερα κέρδη.
Η ΔΕΗ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και τους κόβει το ρεύμα. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν άνεργες οικογένειες, με προβλήματα υγείας, φτωχές λαϊκές οικογένειες που οι πολιτικές τους οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ούτε φυσικά  μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιχειρήσεις οι οποίες  συνθλίβονται από την καπιταλιστική κρίση και τον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν την εύνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  αφού  εκτός από φθηνό ρεύμα, τους χρηματοδοτούν  με θαλασσοδάνεια  που τα πληρώνει πάλι ο λαός. Ενώ αντίθετα τη λαϊκή οικογένεια την υποχρεώνουν  να πληρώνει πανάκριβα την κιλοβατώρα.
Λύση υπάρχει!  Αυτή βρίσκεται στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, μέσα από τα Σωματεία, τους Συλλόγους εργαζομένων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις συσπειρώσεις  του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ,  τη Λ.Ε.Κ.  Η ΔΕΗ  να γίνει ξανά δημόσια  περιουσία και το ρεύμα να μην είναι εμπόρευμα για να αρμέγουν  τον λαό οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το ρεύμα να είναι κοινωνικό αγαθό. Να σταματήσουν  τα  διάφορα  προγράμματα που τα βαφτίζουν κοινωνικά τιμολόγια ή τις λεγόμενες  ανανεώσιμες πήγες  ενέργειας, που τα φορτώνουν στο λαό  μέσα από

τους  φουσκωμένους λογαριασμούς  για να θησαυρίζουν  μια χούφτα καπιταλιστές από την εκμετάλλευση του λαού. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν θέση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ  που και οι ίδιοι νιώθουν στο πετσί τους την πολιτική της μείωσης  του  κόστους της εργατικής δύναμης, με τις μειώσεις μισθών, τις κακοπληρωμένες  ελαστικές  μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς, κ.α. Τους καλούμε μέσα  από τα σωματεία τους  να ενώσουν κι αυτοί τη δική τους φωνή με όλο το λαό, να καταγγείλουν δημόσια τη στάση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, να απαιτήσουν να μην κόβουν το ρεύμα στη λαϊκή οικογένεια και η ΔΕΗ  να γίνει λαϊκή περιουσία. Η ΔΕΗ έγινε από τον ιδρώτα του λαού και λειτουργεί από τους  εργαζόμενους που τους έχουν μετατρέψει και αυτούς σε αναλώσιμο υλικό.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους ανέργους και τις λαϊκές   οικογένειες
·         Μείωση  κατά 30% της κιλοβατώρας της λαϊκής κατανάλωσης
·         Αύξηση στη χρέωση της κιλοβατώρας στο μεγάλο κεφάλαιο
·          Διαγραφή του 50% των χρεών και όλων των τόκων για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά 
·          Να καταργηθούν  οι χρεώσεις των λεγόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ  26/9  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ στις 11:30πμ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ