Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΙΚΕΤΙΔΕΣ»: Λόγος περί Προσφύγων

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΙΚΕΤΙΔΕΣ»: Λόγος περί Προσφύγων

τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-Πτυχιούχου Κλασσικῆς Φιλολογίας
Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-Μεταπτυχιακοῦ Ἐφηρμοσμένης Παιδαγωγικῆς
Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-Ὑποψηφίου Διδάκτορος Κλασσικῆς Φιλολογίας
Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

Προλογίζει ο
Βασίλης Τσακιράκης – Φιλόλογος

Ένα εξαιρετικό άρθρο του φιλολόγου κυρίου Νικόλαου Κατσούλη, υποψήφιου Διδάκτορα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο συγγραφέας, αφορμώμενος από τη γνωστή τραγωδία του Αισχύλου "ΙΚΕΤΙΔΕΣ" θίγει το προσφυγικό ζήτημα, έτσι όπως το βλέπουμε να εξελίσσεται στην πατρίδα μας.

Εγώ από τη δική μου πλευρά καταδικάζω τον τρόπο με τον οποίο διάφορες θλιβερές αναρχοαριστερές ομάδες, χωρίς κανένα ιερό και όσιο, εκμεταλλεύονται και εμπορεύονται το συγκεκριμένο ζήτημα για χάρη της αρρωστημένης τους ιδεοληψίας, πράγμα το οποίο διαπιστώνουμε με αφορμή τα αισχρά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά και με αφορμή τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα γεγονότα του 2011, όταν πολυπληθής ομάδα μεταναστών προχώρησε, με τη βοήθεια πάντα των γνωστών επαγγελματιών της επανάστασης, στην κατάληψη μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα της Νομικής.

Θέλω να τονίσω ότι οι Έλληνες υπήρξαμε ανέκαθεν φιλόξενος λαός και πάντοτε ανοίγαμε την αγκαλιά μας σε κάθε κατατρεγμένο και βασανισμένο άνθρωπο που ζητούσε τη βοήθεια και την προστασία μας και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τώρα που χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να γλυτώσουν από τον όλεθρο του πολέμου αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι και δυστυχισμένοι άνθρωποι που σήμερα έρχονται ως άλλοι ικέτες ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός ο λαός, του οποίου τη φιλοξενία ζητούν, έχει αξίες, ιδανικά, ήθη, έθιμα, ιερά και όσια, τα οποία θα πρέπει να γίνονται εν απολύτως σεβαστά! Σε αντίθετη περίπτωση δεν αξίζουν ούτε τη φιλοξενία ούτε την προστασία, ούτε και την ανθρωπιά μας!

Τέλος, θέλω να απευθυνθώ σε σας τους επαγγελματίες της επανάστασης που το μόνο το οποίο ξέρετε να κάνετε είναι να βεβηλώνετε ιερούς χώρους και να καταστρέφετε την περιουσία των πολιτών και να σας πω ότι οι Έλληνες, μεταξύ των οποίων κι εγώ, σας σιχαίνονται και σας φτύνουν!!


Διαβάστε το άρθρο εδώ