Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Χορηγία και αρωγή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στο γυμνάσιο Αλωνίων για την συμμετοχή τους στην Λουκέρνη της Ελβετίας

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. τριμελής επιτροπή της ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Αλωνίων
που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece». Τα παιδιά συνόδευσαν ο Δήμαρχος Πύδνας   Κολινδρού, κ. Ευάγγελος Λαγδάρης και οι καθηγήτριές τους, κ. Τάνια Παντελίδου και κ. Ηρώ Ζιούδρου. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες της OLYMPIA ELECTRONICS A.E., κ. Δημήτρη Λακασά και κ. Νίκο Αρβανιτίδη, οι οποίοι τους συγχάρηκαν για την διάκρισή τους και τους πρόσφεραν αμέριστα χορηγία για να συνεχίσουν την πολύτιμη προσπάθειά τους στην Λουκέρνη της Ελβετίας.

Οι μαθητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό έξυπνο κάδο ανακύκλωσης ο οποίος  ονομάζεται «SmileyBin» και έχει μέσα ζυγαριά, ώστε να ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wi fi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή. Σύνθημα των παιδιών: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!» Οι καινοτόμοι μαθητές από την Πιερία-αλλά και τα υπόλοιπα 99 ελληνικά σχολεία που διαγωνίστηκαν-είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να  ‘’τρέξουν’’ μια εικονική επιχείρηση από την αρχή ως το τέλος.

     Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. πιστεύει ότι η καινοτομία, αριστεία και η εξωστρέφεια είναι έννοιες οι οποίες θα πρέπει να αναπτύσσονται σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης ώστε να δημιουργηθεί η νέα γενιά να διαθέτει κριτική σκέψη και δημιουργικότητα  και κυρίως «σοφή διαχείριση της γνώσης» Ευχόμαστε αμέριστα, καλή επιτυχία, στους καινοτόμους μαθητές του γυμνασίου Αλωνιών και θέτουμε στην διάθεση τους όλες μας τις δυνάμεις για την πραγμάτωση του ονείρου τους το οποίο θα κάνει περήφανους τους ίδιους , τους δασκάλους τους, τους γονείς τους, την Πιερία και την Ελλάδα.



«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».