Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Εξιχνιάστηκαν πολλές περιπτώσεις κλοπών από ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική

Συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες τη στιγμή που οι ένοικοι κοιμόταν
Η συνολική λεία εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 10.000 ευρώ
Η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν συνολικά 13 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, από ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και ενός ακόμα συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, προχθές (03-07-2016) τα ξημερώματα ο 38χρονος, μπήκε παράνομα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και εξοχική κατοικία σε περιοχές της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και 3 κινητά τηλέφωνα.
Εκδόθηκαν ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε χθες (04-07-2016) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία λάμα και χρηματικό ποσό σε διάφορα ξένα χαρτονομίσματα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 38χρονος δρώντας από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, εισερχόταν τα ξημερώματα από ανασφάλιστα σημεία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικές οικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, τη στιγμή που οι ένοικοι κοιμόταν και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος ενέχεται σε ακόμη 11 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Κασσανδρείας, ενώ τις τέσσερις κλοπές από αυτές, τις διέπραξε από κοινού με συνεργό του.
Η συνολική λεία τους ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στο ποσό των 10.000 ευρώ.
Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο σε αγροτεμάχιο της περιοχής και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες του.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.