Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Το ΣΔΕ Κατερίνης συναντιέται με το ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης σε πρεμιέρα κινηματογραφικής ταινίας

 Μετά από σχετική πρωτοβουλία του εκπαιδευτή του Σχολείου Δεύτερης (ΣΔΕ) Ευκαιρίας Κατερίνης και καθηγητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής (ΤΕΕ ΕΑ) Κατερίνης Σταύρου Τσαϊρίδη, οι
ενήλικες εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευόμενες του πρώτου σχολείου παρακολούθησαν στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη την πρεμιέρα (8/6/2016) της κινηματογραφικής ταινίας «Shooliκομπερδεματα», καλλιτεχνική δημιουργία του ΤΕΕ ΕΑ. Η ταινία έχει ως θέμα σχολική ζωή και τις ιδιαίτερες εμπειρίας της καθημερινότητας. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με προσεγμένη αισθητική, ενώ άξια λόγου και συνάμα ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η τεχνολογική ποιότητα, η υψηλή ανάλυση και η ηχητική-μουσική επένδυσή της!



Η εν λόγω προβολή ήταν για όλους τους παραπάνω θεατές και θεάτριες εξαιρετική κοινή εμπειρία, μέσα από την οποία εμβάθυναν σ’ ένα υπέροχο, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι με υψηλούς στόχους που αφορούν τις ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό έγινε εφικτό και αναδύθηκε μέσα από την ευκαιρία να συνομιλήσουν οι συμμετέχοντες στο ΣΔΕ με τους καθηγητές και μαθητές του ΤΕΕ ΕΑ.
Τα ΤΕΕ ΕΑ σε όλη την Ελλάδα, όπως και τα ΣΔΕ, είναι πρωτοποριακά και ευαισθητοποιημένα σχολεία, το καθένα στο πεδίο του, σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του. Διαρκώς αφουγκράζονται τις ανάγκες των φοιτούντων σε αυτά και διαμορφώνουν-προσαρμόζουν τη διδασκαλία μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές μεθόδους στα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τις δεξιότητές των τελευταίων, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.


Η κινηματογραφική ταινία, λοιπόν, δείχνει ότι όπου υπάρχει κοινό όραμα, ατσάλινη θέληση και εργατικότητα παράγεται έργο. Μιας και στα σημαντικά ταξίδια η διαδρομή συχνά ανταγωνίζεται την σημασία κι αξία του προορισμού, το ΣΔΕ Κατερίνης εύχεται η ταινία -ενόψει της συμμετοχής της στο Φεστιβάλ Δράμας- να εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες των δημιουργών της.