Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ ΤΣΙΡΩΝΗ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη με τους βουλευτές ΠΙΕΡΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ  στο Νομό Σ.Καστόρη, Μ.Σκουφα τη συντονίστρια Χαιλαζίδου Γ, τον υπ.
περιβάλλοντος Μαντζιο  και τον υπ τουρισμού Ρεμπατσιο Α με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος στο Λιτόχωρο μετά τα εγκαίνια.
Στη συνάντηση ο υπεύθυνος περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ  σ. Μάντζιος έθεσε τα θέμα της ανάγκης για άμεσης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Ολύμπου, το θέμα της νομικής κατοχύρωσης των φορεων διαχείρισης των προστατευμένων περιοχών, το προβλήματα της χρηματοδότησης τους ενώ έγινε και μια γενικότερη συζήτηση για περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και για το κυνήγι.
Από τη μεριά του ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Ολύμπου είναι θέμα λίγων ημερών για να προωθηθεί από το Υπουργείο στο ΣΤΕ για προληπτικό έλεγχο πριν την υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για τα ζητήματα της προστασίας των περιοχών που είναι στο natura υπάρχει έτοιμο το νομοθετικό πλέγμα για την προστασία τους,για  την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης και την λειτουργία τους στο πρότυπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων με κάθετη δομή καθώς και το θέμα του προσωπικού που απασχολείται σήμερα στους φορείς.
Η  πολιτική του Υπουργείου είναι τα ζητήματα του τι και πως θα προστατευτεί, να είναι αντικείμενο των επιστημόνων και από εκεί και πέρα οι Φορείς να έχουν τα μέσα να εφαρμόσουν αυτά τα επιστημονικά πορίσματα.
Όσον αφορά το κυνήγι το υπουργείο δεν έχει καμιά πρόθεση για την κατάργησή του. Στόχος είναι να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης των αδειών, με πλήρη διαφάνεια αλλά και στοιχειώδη έλεγχο της υγείας των ενδιαφερομέων να πάρουν άδεια, οι δε περιοχές για κυνήγι και η περίοδος κυνηγιού για κάθε είδος να είναι αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών και όχι εξαρτώμενο από πολιτικές πιέσεις. 
Κλείνοντας την συζήτηση εκφράστηκε η ανάγκη από όλους να υπάρχει πλήρης συνεργασία με το Υπουργείο για την προώθηση και επίλυση των περιβαλοντικών προβλημάτων της περιοχής θεωρώντας ότι η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος βοηθά στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.  
Οι παλιννωδίες,οι καθυστερήσεις αλλά και οι αστοχίες των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν όλα τα χρόνια κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να εφαρμοσθεί
πλέον ένα ολοκληρωμένο συγχρονο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την περιοχή.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ