Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Έτοιμος να «ανοίξει» ο Παλιός Σταθμός Πλαταμώνα...

 Έτοιμος να «ανοίξει» ο Παλιός Σταθμός Πλαταμώνα
Πρώτα η Κατασκευή Οδού Ήπιας Κυκλοφορίας

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης τρόπων βελτίωσης και προσαρμογής των δρόμων του Πλαταμώνα στις ανάγκες των πεζών αλλά και των οχημάτων γενικότερα, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2016, η επικαιροποιηθείσα μελέτη του έργου κατασκευής οδού ήπιας κυκλοφορίας στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα.
Ο δρόμος θα κατασκευαστεί με τοποθέτηση κυβόλιθων στο ύψος του πλέγματος των σιδηροτροχιών στη λογική του τραμ, δοθέντος ότι η γραμμή παραμένει σε λειτουργία «υπό αναστολή». Μετά την κατασκευή του δρόμου αυτού, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να πεζοδρομείται το καλοκαίρι, κατά τις βραδινές ώρες, το σύνολο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή (παραλιακή Πλαταμώνα).
Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις σχετικές εγκρίσεις της μελέτης από την ΓαιαΟΣΕ και τον ΟΣΕ, ενώ θα αποσταλεί στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), αφού η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη «μνημείο σύγχρονης ιστορίας». Επόμενος στόχος του Δήμου είναι, σε συνεργασία με τη ΓαιαΟΣΕ, η ανάπλαση και αξιοποίηση των κτιρίων του Παλιού Σταθμού.


Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, με την ολοκλήρωση του έργου, ευελπιστεί πως θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών στην πολυσύχναστη παραλιακή οδό, η οποία, μετά την τοποθέτηση του αγωγού, προγραμματίζεται να αναπλαστεί.

Λιτόχωρο,13/06/2016
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ