Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Ε ΤΟΥ ΤΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Ε ΤΟΥ ΤΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
"ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ" ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Με εφαλτήριο την αναγνώριση ότι μόνο μέσα από κοινές προσπάθειες στήριξης θα σταθούν στα πόδια τους οι επαγγελματικοί κλάδοι στον τόπο μας δίνοντας ελπίδα για πρόοδο, έδωσαν τα χέρια για  συνεργασία η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων τους στην Τράπεζα όπου συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ στην Πιερία Αναστάσιος Τασιούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας Κωνσταντίνος Μπίσμπας, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δανιήλ Σαμαράς (ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας), ο Γραμματέας του Συλλόγου Μάνος Μηντζιαρίδης και ο Ταμίας του Συλλόγου Αναστάσιος Ελευθεριάδης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νικόλαος Μηλιώτης, ο Γ. Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Ταμίας Κωνσταντίνος Ζησόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης.
Σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα ουσιαστικής συνεργασίας, οι μηχανικοί της Πιερίας κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ρόλο της Τράπεζας, το μέλλον του κλάδου τους και τους ρεαλιστικούς στόχους για τις κατευθύνσεις της τοπικής ανάπτυξης. Οι μηχανικοί προχώρησαν και στην αγορά μεριδίων συμμετέχοντας στη Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου.   
Νικόλαος Μηλιώτης, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας: "Σας ευχαριστούμε για την τιμή και την ευκαιρία σε μια σχέση αμοιβαίας στήριξης και συνεργασίας. Σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αλλάζουμε και εμείς, προς το καλύτερο. Το νέο διοικητικό συμβούλιο διαθέτει ικανά και έμπειρα στελέχη με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι πρόσωπα που προέρχονται από διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες ικανά να δώσουν λύσεις. Κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία προσκαλώντας σε μια σχέση αλληλοβοήθειας. Τη δύναμή μας την επενδύουμε και πάλι στον τόπο μας".
Αναστάσιος Τασιούλας, Πρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Πιερίας: "Η συνεργασία είναι πάντα αμφίδρομη. Στην εποχή της κρίσης συνειδητοποιούμε όλοι ότι μόνο μέσα από την αμοιβαία στήριξη των δυνάμεων του τόπου μας θα μπορέσουμε να πορευτούμε. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας γύρισε σελίδα. Με δεδομένο το νέο άνοιγμα της Τράπεζας ενώνουμε τα χέρια μας για συνεργασία προς όφελος όλων".
Κωνσταντίνος Μπίσμπας, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Πιερίας: "Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι οφείλουμε να στηρίξουμε οτιδήποτε είναι τοπικό. Με μια λέξη αυτό λέγεται αλληλοβοήθεια. Είναι η αρχή. Η κρίση μπορεί να μας έχει οδηγήσει στο να βάζουμε βιοποριστικές προτεραιότητες, πρέπει όμως να ξεπεράσουμε την αβεβαιότητα και τους φόβους μας. Επίσης πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν μας. Ότι γίνονταν παλιά να μην επαναληφθεί. Όλα αυτά που περάσαμε πρέπει να τα κάνουμε ευκαιρίες. Και στην παρούσα φάση ευκαιρία είναι να φύγουμε από το απρόσωπο και να έρθουμε σ' έναν συνεργάτη. Είναι ο καιρός να φύγει ο φόβος που υπάρχει για τις Τράπεζες. Ας τραβήξουμε μια γραμμή και  να πάμε μπροστά. Είναι πολύ καλό το ξεκίνημα που κάνατε, ενημερώνετε όλον τον κόσμο για το τι είναι και τι προσφέρει η τράπεζα. Σίγουρα όλοι οι φορείς πρέπει να σταθούμε δίπλα σας. Όλοι στην Πιερία δραστηριοποιούμαστε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια ο ένας του άλλου".


Ηρακλής Τσιτλακίδης, Γ. Γραμματέας Τράπεζας:  "Μόνοι μας θα καθορίσουμε το μέλλον μας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας είναι τοπικό περιουσιακό στοιχείο. Όλοι μας, καταρχήν, πρέπει να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητά της και να τη στηρίξουμε. Να την αισθανθούμε σαν δικό μας πλεονέκτημα και να έχουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση".
Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Ταμίας Τράπεζας: "Ορίζοντάς μας είναι η Πιερία. Βοηθάμε την οικονομία και ανάπτυξή της. Το 80% του τελευταίου ΕΣΠΑ στην Πιερία υλοποιήθηκε με εγγυητικές επιστολές που έδωσε η Τράπεζα. Βλέπουμε τις ανάγκες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε δίνοντας λύσεις. Μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε τραπεζικό προϊόν χρειάζεστε. Είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα. Στην Ευρώπη οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι κορυφαίες. Πρέπει, λοιπόν, να αναγνωρίσουμε τη δυναμική της Τράπεζάς μας και να στηρίξουμε τη ρευστότητά της για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Παλεύουμε μόνοι μας. Εμείς θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Μην περιμένετε κανέναν άλλο. Διαθέτουμε μια Συνεταιριστική Τράπεζα. Είναι η ώρα να ενεργοποιηθούμε ως κοινωνία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και μέσα από την κρίση να αναγεννηθούμε.
Νικόλαος Μπασδάνης, Γενικός Διευθυντής Τράπεζας: "Κοιτάμε μπροστά. Αλλάζουμε, γινόμαστε καλύτεροι. Αναβαθμιζόμαστε βήμα - βήμα. Η κρίση για εμάς είναι ευκαιρία. Θέλουμε στήριξη. Η Τράπεζα στηρίζεται και στηρίζει τους Πιεριείς. Χρειαζόμαστε ενεργούς μεριδιούχους, που να ενδιαφέρονται για την Τράπεζα και τη βελτίωσή της. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Προσφέρουμε όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Σε σχέση με άλλες τράπεζες, εμείς μόνοι μας σχεδιάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Πλεονέκτημά μας είναι η φιλικότητα και η αμεσότητα. Για εμάς δεν είστε απρόσωπα νούμερα. Η απάντησή μας σε όποιο αίτημά σας, ακόμη κι αν είναι αρνητική, δίνεται άμεσα. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για έναν επαγγελματία. Σας θέλουμε δίπλα μας. Σε μια ενεργή και ουσιαστική σχέση συνεργασίας".