Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Απέναντι στους δημοσιογράφους του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας βρέθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Μπροστά σε βλέμματα που ζητούσαν απαντήσεις για το δύσκολο αλλά και γοητευτικό χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και αιχμηρές ερωτήσεις για την πορεία του στα ΜΜΕ, για τις
προκλήσεις που δέχτηκε και για τις πιθανές υποχωρήσεις του στις σειρήνες της δημοσιότητας βρέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας κατά την επίσκεψή του στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη και στη συνάντησή του με τους σπουδαστές του τομέα ΜΜΕ.
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ άδραξαν την ευκαιρία να αποσπάσουν την… ομολογία του μεγάλου δημοσιογράφου ότι είναι ακόμη ερωτευμένος με τη δουλειά του, την οποία μέχρι και σήμερα υπηρετεί αδιάκοπα. Ο έρωτας παραμένει ακόμη ζωντανός, παρά την πολύχρονη επιτυχημένη διαδρομή του στο χώρο, για την οποία, όπως είπε, θυσίασε αρκετά πράγματα, χωρίς όμως να το έχει μετανιώσει.
Ο κ. Χαρδαβέλλας ανέλυσε -και από προσωπική εμπειρία- τις συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού έργου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα και την έλλειψη μέσων που είχε λ.χ. ένας πολεμικός ανταποκριτής πριν από τριάντα χρόνια. Ακόμη και η προετοιμασία ενός δημοσιογράφου για μια συνέντευξη ήταν πολύ πιο πολύπλοκη, αφού δεν υπήρχε αυτός ο ορυμαγδός πληροφοριών που σήμερα εύκολα βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο.
Έκανε την αυτοκριτική του
Οι σπουδαστές ζήτησαν από τον κ. Χαρδαβέλλα να κάνει την αυτοκριτική του για τις επιλογές του στην επαγγελματική του διαδρομή και ήταν αφοπλιστικός, αφού παραδέχτηκε ότι εν μία νυκτί αποφάσισε να διακόψει τηλεοπτική εκπομπή, παρά τα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, γιατί κατάλαβε ότι ξεφεύγει από το δημοσιογραφικό στόχο του.
Μέσα από την πολύχρονη διαδρομή του, όπως είπε, γνώρισε πολύ σημαντικούς ανθρώπους, από το χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, κάποιους από τους οποίους στην πορεία απομυθοποίησε, και συνεργάστηκε με αξιόλογους δημοσιογράφους. Αυτό που τον κέρδισε είναι η δημοσιογραφική έρευνα, η οποία, όπως είπε, απαιτεί χρόνο και υπομονή από το δημοσιογράφο.
Η συμβουλή του προς τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας ήταν να παραμείνουν καθαροί και να υπηρετήσουν τη δημοσιογραφία χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, για να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, όπως είπε χαρακτηριστικά, και να… ερωτευτούν και οι ίδιοι τη δουλειά τους, γιατί «χωρίς έρωτα η δημοσιογραφία δεν υφίσταται».
Τον κ. Χαρδαβέλλα συνόδευσε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Άκης Βαλογιάννης, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και του Mediterranean College, αφού ο γνωστός δημοσιογράφος συνεργάζεται πλέον με τον Όμιλο ΞΥΝΗ και θα επισκέπτεται συχνότερα τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο για να απαντά στα ερωτήματα των σπουδαστών, αλλά και για να τους μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του και την αγάπη του για το δύσκολο χώρο της δημοσιογραφίας.

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406