Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο Χάρης Τζαμακλής στο Δίστομο Βοιωτίας για τα 72 χρόνια από τη σφαγή των 218 κατοίκων

Με την ιδιότητα του Προέδρου και του Μέλους της Διακομματικής Kοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, παραβρέθηκαν την
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 ο κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο κ. Χάρης Τζαμακλής αντίστοιχα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 72 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου.  


Την μνήμη των 218 μαρτύρων-θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944 τίμησε και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης. Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων, τόνισε ότι εργαζόμαστε για τη θεσμική και νομική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, για να μείνουν ζωντανά τα αιτήματα και οι ενέργειες που θα δικαιώσουν άμεσα αυτούς τους ανθρώπους. Οι διεκδικήσεις τους είναι ενεργές και εργαζόμαστε, ώστε να δικαιωθούν.


Φέτος, ο μεγάλος χώρος μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Δίστομο και του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, ονομάστηκε Πλατεία Αργύρη Σφουντούρη, του ηλικίας τεσσάρων ετών τότε διασωθέντα που έχασε τριάντα συγγενείς.