Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Olympus Mountain Activities: 08 Μαι 2016 Στου "Παπά Αλώνι "στις "Σπηλιές"

 Κυριακή 08 Μαι 2016 θα περπατήσουμε μαζί στίς ξακουστές "σπηλιές"
 Ποιος δεν θα ήθελε να ανακαλύψει μια σπηλιά που εκεί ,ίσως να λατρευόταν μια μυθική θεά ; και πιθανό, γεμάτη με χρυσό και πολύτιμους λίθους, λαμπερούς που φώτιζαν το άνοιγμα της σαν
δυνατός ήλιος;


Ποιός δεν θα είχε την περιέργεια να δει ένα από τα λημέρια των σύγχρονων κλεφταρματωλών του Ολύμπου ; Τέλος ποιός δεν θα ήθελε να ζήσει την πιο απίστευτη, την πιο μαγική περιπέτεια της ζωής του;
Την Κυριακή 08 Μαι 2016 σας προσκαλούμε για ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ με στόχο του  «Παπά Αλώνι (υψ 1100μ ) » στις σπηλιές.


Η ανάβαση θα ξεκινήσει από Αγ. Απόστολους (υψ 350μ) και θα διασχίσει – Κάτω Σπηλιές (υψ 570μ) - 4 Πριόνια (υψ 670μ) -Παλαβός (υψ 755μ)- Παπά Ρέμα (υψ 830μ)- Παπά Αλώνι (υψ 1100μ) –Άνω Σπηλιές (υψ 1000μ)
Πορεία εύκολη στο μεγαλύτερο μέρος δίπλα στην όμορφη ρεματιά του Παπά και πάνω από το ομώνυμο ρέμα . Πρόκειται για μονοπάτι, γεμάτο χρώματα, αρώματα κι εικόνες της φύσης, που προσφέρουν μοναδικές στιγμές γαλήνης και ψυχικής ηρεμίας στον ορειβάτη.


Υψομετρική Διαφορά: 750μ.
Μήκος διαδρομής : 9 χλμ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1100 μ.
Διάρκεια διαδρομής: 05:00-0600 ωρ σνλ
Βλάστηση: Πυκνό Δάσος από Κουμαριές, Κέδρα, Έλατα
Σήμανση : Αρκετά καλή
Βαθμός Δυσκολίας: Α+


Πολύ ωραία διαδρομή με θέα προς τις ψηλές κορυφές αλλά και προς το φαράγγι. Είναι σχετικά εύκολη αλλά μεγάλη και γίνεται μέσα σε πανέμορφο δάσος με το βουητό του νερού να ξεκουράζει ευχάριστα την ακοή.
Η θέση του «Παπά το Αλώνι» είναι ένα χαρακτηριστικό ξέφωτο στην κορυφή ενός κώνου, όπου κατά την παράδοση κακοποιήθηκε ένας ιερέας, από τον οποίο πήρε και το όνομα η γύρω περιοχή.
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 15 ετών και πάνω.
Φαγητό με προσωπική ατομική μέριμνα!!


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια οι Αγ. Απόστολοι (υψ 350μ) Βροντού ,Ώρα 08:40. Επιστροφή το απόγευμα!
Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης
Δηλώσεις συμμετοχής Μέχρι Παρασκευή 06 Μαι 2016 ! Τηλ: 6977587345
email: olympusmountainactivities@gmail.com & email: ttekiridis@gmail.com ή στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ : Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο , ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!


Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.
Σημείωση: Η εξόρμηση ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!