Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βεροίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΠΡΟΣ
Τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Δήμαρχο,
Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Βέροια


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 9-5-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

ΘΕΜΑ
1ο :
Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (7η) προϋπολογισμού και του ετησίου προγράμματος δράσης Δ.Βέροιας, έτους 2016.
ΘΕΜΑ
2ο :
Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 13/2016 απόφασης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων και ισολογισμού έτους 2015».
ΘΕΜΑ
3ο :
Έγκριση ή μη επιχορήγησης σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών (Α΄ τρίμηνο 2016).
ΘΕΜΑ
4ο :
Έγκριση ή μη επιχορήγησης σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών (Β΄τρίμηνο 2016).
ΘΕΜΑ
5ο :
Έγκριση ή μη καταρχήν υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου με την επωνυμία «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».
ΘΕΜΑ
6ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 0,55 MW της εταιρίας με την επωνυμία «Βασιλείου Ενεργειακή Ο.Ε.»
ΘΕΜΑ
7ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τροποποίηση ΑΕΠΟ λατομείου μαρμάρου σε δασική έκταση 55.050,50 τ.μ. στη θέση «Ξυλάλογο» της Τ.Κ. Κουμαριάς
ΘΕΜΑ
8ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου, σε ιδιωτική έκταση 51.928,00 τ.μ., στη θέση «Ντορμάνι» της Τ.Κ. Γεωργιανών
ΘΕΜΑ
9ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα δημοσίου λατομείου μαρμάρων, σε έκταση 98.496,35 τ.μ. στη θέση «Ξυλάλογο» της Τ.Κ. Κουμαριάς
ΘΕΜΑ
10ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έρευνα δημοσίου λατομείου μαρμάρων, σε έκταση 99.172,56 τ.μ. στη θέση «Ξυλάλογο» της Τ.Κ. Κουμαριάς
ΘΕΜΑ
11ο :
Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών έτους 2016 της Δ/νσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας
ΘΕΜΑ
12ο :
Έγκριση ή μη α) τροποποίησης-συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 108/2016 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης δημιουργίας Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) και ένταξής του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και β) δέσμευσης του Δ.Σ. για εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης υποστήριξης του λογισμικού συστήματος
ΘΕΜΑ
13ο :
Έγκριση ή μη α) ανάκλησης της υπ’ αριθ. 57/2016 απόφασης του Δ.Σ. και β) της απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του έργου με τίτλο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε Τοπικό Επίπεδο»
ΘΕΜΑ
14ο :
Έγκριση ή μη θέσης σε κυκλοφορία οχήματος του Δήμου
ΘΕΜΑ
15ο :
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επέκταση νεκροταφείου Κουμαριάς».
ΘΕΜΑ
16ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου επιτροπής διαπίστωσης δηλωθεισών βλαβών από ανωτέρα βία του έργου «Κατασκευή αρδευτικών υποδομών οικ. Χαράδρας».
ΘΕΜΑ
17ο :
Έγκριση ή μη α) διενέργειας επαναληπτικής κλήρωσης και β) ορισμού ενός Δημοτικού Συμβούλου (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανέγερση 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ στο Ο.Τ. 631 στην περιοχή Γιοτζαλίκια Βέροιας».
ΘΕΜΑ
18ο :
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή επιλογής για την πρόσληψη δικηγόρων με έμμισθη εντολή.
ΘΕΜΑ
19ο :
Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή 2ης ράμπας μεταφόρτωσης απορριμμάτων και επέκταση ράμπας μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών».
ΘΕΜΑ
20ο :
Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Διάνοιξη οδών στην περιοχή Γιοτζαλίκια»
ΘΕΜΑ
21ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αμμοχαλικόστρωση-συντήρηση αγροτικών δρόμων».
ΘΕΜΑ
22ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Επισκευή κλωβών στο ενδιαίτημα (καταφύγιο) αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Βέροιας».
ΘΕΜΑ
23ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Απ.Παύλου».
ΘΕΜΑ
24ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή περίφραξης στο Σταθμό Μεταφόρτωση Απορριμμάτων».
ΘΕΜΑ
25ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Ε. Απ.Παύλου».
ΘΕΜΑ
26ο :
Έγκριση ή μη 2ου Α.Π.Ε., 2ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.Ε και διάθεσης απροβλέπτων δαπανών του έργου «Αποκατάσταση οδού Συκιά-Παλατίτσια».
ΘΕΜΑ
27ο :
Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο
ΘΕΜΑ
28ο :
Επί αιτήματος του Γ.Προφυλλίδη για αλλαγή λαϊκής αγοράς
ΘΕΜΑ
29ο :
Έγκριση ή μη οριστικής διαγραφής παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών του Α.Λιολιόπουλου
ΘΕΜΑ
30ο :
Έγκριση ή μη τοποθέτησης ψηφιδωτής επιγραφής σε κοινόχρηστη κρήνη της οδού Πλατάνων
ΘΕΜΑ
31ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. της εταιρίας «AUTOHELLAS ATEE-HERTZ» από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους.
ΘΕΜΑ
32ο :
Έγκριση ή μη μετάβασης επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου στο Δήμο Καζανλάκ Βουλγαρίας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της «Εορτής των Ρόδων».
ΘΕΜΑ
33ο :
Έγκριση ή μη α) συνδιοργάνωσης εργασιών της Γ.Σ. του «Δικτύου πόλεων με λίμνες» και β) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
34ο :
Έγκριση ή μη α) προγράμματος εκδηλώσεων μνήμης και απόδοσης τιμής στους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους πατριωτών της Τ.Κ. Πατρίδας, β) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
35ο :
Επί αιτήματος του «Ποιητικού Πυρήνα Βέροιας» για την παραχώρηση της χρήσης του Περιβάλλοντος χώρου της Εβραϊκής Συναγωγής.
ΘΕΜΑ
36ο :
Επί αιτήματος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας του οικισμού Κομνηνίου.
ΘΕΜΑ
37ο :
Επί αιτήματος του ΓΑΣ ΔΙΑΣ για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου.

                                                                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ




                                                                  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ