Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΘ

  Δευτέρα 30 Μάη στις 11 πμ , στα γραφεία της ΕΥΑΘ (Εγνατία 127)
Χωρίς δισταγμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακολουθώντας τη μνημονιακή  πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), προχώρησε στην ψήφιση των νέων μέτρων σε
ασφαλιστικό και φορολογικό. Αυξήσεις σε πολλά προϊόντα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, εισιτήρια  ΜΜΜ κλπ), παράδοση στους λεγόμενους  «γύπες» των κόκκινων και πράσινων δανείων, φόροι σε ακίνητη περιουσία και η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι κάποια από τα βάρβαρα μέτρα. Ενώ ο λεγόμενος «δημοσιονομικός κόφτης»  θα φέρει νέο κύμα απολύσεων και μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους του δημοσίου. Επίσης το ξεπούλημα - εξπρές της δημόσιας περιουσίας (ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ κλπ) υποθηκεύει κυριολεκτικά την χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια ολοκληρώνοντας την εικόνα της μνημονιακής καταστροφής και οδηγώντας κυριολεκτικά  χιλιάδες οικογένειες σε κατάσταση μεγάλης φτώχιας και εξαθλίωσης.
Ετσι ετοιμάζεται δεύτερος γύρος πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές: υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, αύξηση των τιμών κα.
Γι ‘αυτό συνεχίζονται αμείωτα οι διακοπές παροχής ρεύματος και υδροδότησης από ΔΕΗ και ΕΥΑΘ. Έτσι, μετά τις χιλιάδες διακοπές ρευμάτων από τη ΔΕΗ που συνεχίζονται, η ΕΥΑΘ ακολουθεί παρόμοια εγκληματική πολιτική,  προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε χιλιάδες οικογένειες (2.000/μήνα!) ακόμα και σε αυτές οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι κτλ) αλλά για διάφορους λόγους -πχ ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη κτλ-  δεν μπορούν να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η διοίκηση της ΕΥΑΘ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διακόπτοντας τις παροχές ύδρευσης Παρασκευές, αφήνοντας οικογένειες επί τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς νερό! Αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σκέφτηκε η διοίκηση της ΕΥΑΘ  για να τιμωρήσει και να συνετίσει όλους όσους ζουν στην ανέχεια.


-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
Επόμενη συνέλευση: Πέμπτη 9 Ιουνίου, 7μμ  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.
Η συνέλευση της Επιτροπή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω  απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ:
α) Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων υδροδοτήσεων,
β) Πάγωμα των χρεών, διακανονισμοί οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητες των καταναλωτών,
γ) Κατάργηση του τέλους επανασύνδεσης,
δ) Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγια για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς απαίτηση αλλαγής ονόματος στον λογαριασμό κλπ, διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού τιμολογίου
ε) Να σταματήσει η εκδικητική- εγκληματική ενέργεια των εργολάβων να κόβουν το νερό Παρασκευές.
στ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανένας να μας το στερήσει. Κανένα σπίτι χωρίς νερό! Κανένας μόνος του στην κρίση!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr