Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Τώρα όλα στο σφυρί! - Στο καφενείον "Η Ελλάς" περάστε κόσμε

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος
πουλά τα νούμερα φτηνά
δραχμή τα ακροβατικά

οι αλυσίδες δωρεάν
το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

Κ.Χ Μύρης
Δια χειρός  Αλιθέρση
Ό,τι πάρεις δυο ευρώ! Ξεπουλάμε! Εδώ το  καλό ξεπούλημα!  Μη στριμώχνεστε.  Ένας-ένας, όλοι θα πάρετε!  Έχουμε πράμα  για όλα τα γούστα!
Όχι, κυρίες και κύριοι, δεν  είσαστε  στη Λαϊκή της γειτονιάς,  στο ΤΑΙΠΕΔ είσαστε!
Έχουμε  ό,τι θελήσετε! Πουλάμε υπουργεία, πουλάμε  και βουνά!  Όποιος θέλει έχουμε και λίμνες και μαρίνες και γήπεδα κλειστά και ανοιχτά και χιονοδρομικά έχουμε.  Και ΔΕΗ έχουμε. ΟΤΕ δεν έχουμε, τον πουλήσαμε προ πολλού! Ούτε αεροδρόμια έχουμε! Και τι τα θέλουμε;
ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχουμε!  Έχουμε και παραθαλάσσια, έχουμε τις καλύτερες αμμουδιές. Και   λιμάνια έχουμε!  Πολλά λιμάνια!  Όλα στην υπηρεσία για τη σωτηρία της Πατρίδας! Προλάβετε!
20080513-335-Thessaloniki-120016
Ποιος θα πάρει το καλύτερο λιμάνι;
Όχι, κύριε, δυστυχώς,  δεν προλάβατε. Του Πειραιά το δώσαμε!   Οι  Κασσάνδρες διαψεύστηκαν!  Όχι, δεν θαρθούν οι Κινέζοι στα κάτεργα!  Κινέζους έχουμε εδώ!
Πάρτε το λιμάνι της  Θεσσαλονίκης, την πύλη των Βαλκανίων.
Τι είπατε; Δεν σας αρέσει;  Ξέρετε πόσες προσφορές έχουμε από οίκους  των Σκοπίων ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;  Δεν θα ήταν μια πολύ ωραία πρωτοτυπία να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σκοπιανών συμφερόντων; Δεν θα έχει πολύ γούστο; Τι σημασία έχει, αν τους παραμυθιάζαμε τους ιθαγενείς τόσα χρόνια!
Επιμένετε ότι  μόνο του Πειραιά θέλετε;  Δυστυχώς, τότε  δεν μπορούμε να σας βολέψουμε από λιμάνια.
Πάρτε όμως κάτι άλλο. Μήπως σας  κάνει η ΔΕΗ;  Μέχρι στιγμής η   καλύτερη προσφορά για τη ΔΕΗ προέρχεται από την  Τανγκανίκα.  Σκεφτείτε το, κύριε,  δεν έχετε πολύ χρόνο.
Σας παρακαλώ, ελάτε πιο μπροστά, για να χωρέσουν όλοι στην αίθουσα και κάντε λίγη ησυχία. Όλοι θα πάρετε!
newego_LARGE_t_1101_41679543
Εσείς ,κυρία μου, φαίνεστε βιαστική.  Σε τι μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;   Θέλετε κινητό ή ακίνητο; Έχουμε και ιπτάμενα! Μόλις προλαβαίνετε τα δύο τελευταία  τζάμπο που μας έμειναν.
Μήπως θέλετε τα παιγνιομηχανήματα   του ΟΠΑΠ; 35 χιλιάδες θα στηθούν σ’ όλη τη Χώρα. Μεγάλη επιτυχία για τους επενδυτές και τύχη για τους Έλληνες,  μιας και οι δουλειές σήμερα είναι περιορισμένες. Θα παίζουν στον κουλοχέρη οι Έλληνες!  Όχι λάθος. Θα παίζουν στα παιγνιομηχανήματα
Εγώ, κυρία μου,  επειδή σας συμπάθησα,  θα  σας πρότεινα  να πάρετε την Εγνατία  Οδό. 670 ολόκληρα χιλιόμετρα! Ξέρετε πόσο την πλήρωσαν αυτήν οι ιθαγενείς μαμελούκοι, για να τη φτιάξουν;  Πάρτε την σε τιμή ευκαιρίας, στο 1/10 του κόστους να φύγει να μην  μας μείνει stock.
Μπορείτε σε κάθε δέκα χιλιόμετρα να βάζετε διόδια. Ήτοι θα έχετε στην κατοχή σας  εξήντα επτά συναπτά  διόδια! Εξήντα επτά μηχανές που θα κόβουν τζάμπα  χρήμα. Όλες οι νταλίκες της Ευρώπης  και τα τζιπ απ’ αυτήν περνούν. Σε τρείς μήνες θα κάνετε απόσβεση!
Μην το σκέφτεστε  κυρία μου. Πότε θα βρείτε άλλη φορά τέτοια Εγνατία;
Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι μέχρι στιγμής έχουμε δυο σημαντικές προσφορές. Της  Cosco  greece-kinas, για να της έρθει κουστούμι με το Λιμάνι, και ενός Αλβανού μεγιστάνα, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
Σήμερα δεν υπάρχουν σύνορα, κυρία μου, και μην σας φαίνεται ότι πρωτοτυπούμε. Ένας αλβανικός δρόμος στην Ελλάδα! Τι πιο λογικό!
Σήμερα στην Ελλάδα της  Ευρώπης  πληρώνεις και παίρνεις ό,τι θέλεις!
Ναι,  φυσικά,  διερμηνεύω  τη σκέψη σας και συμφωνώ μαζί σας πόσο άμυαλοι, αφελείς και αιθεροβάμονες ήταν όλοι αυτοί που πολεμούσαν και σκοτώνονταν  για τα… πάτρια εδάφη! Άκου πάτρια εδάφη! Για τέτοια αναχρονιστικά πράγματα θα συζητάμε τώρα; Η ιστορία όμως δεν γυρίζει πίσω, κυρία μου!


Καταλαβαίνω και τη βιασύνη σας, μην ενοχλείστε. Αφήστε μας την παραγγελία σας και θα σας τα στείλουμε  στο σπίτι όλα σε πακέτο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ