Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πρόληψη της στοματικής υγιεινής από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

 Με επιτυχία και με τη θετική ανταπόκριση των παιδιών συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη της στοματικής
υγιεινής από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.

Με σκοπό την προαγωγή της στοματικής υγείας των μαθητών, οδοντίατροι-μέλη του Οδοντιατρικού  Συλλόγου Κατερίνης επισκέπτονται σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώνουν τα παιδιά δίνοντάς τους συμβουλές για τη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών και τα παροτρύνουν να  φροντίζουν σωστά τα δόντια τους για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.


Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου,  όπου και παρακολούθησε μαζί με τον  Πρόεδρο του Οδοντιατρικού  Συλλόγου Κατερίνης, κ. Σταύρο Χριστοφορίδη, το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Δημήτρη Συριανίδη και την Υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Ασπασία Πάπα, την ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα και παρουσίασαν οι οδοντίατροι, κ.κ. Μαρία Τερζίδου και Χρυσάνθη Μπαλασούλη.

« Με υπευθυνότητα συνεχίζουμε τι δράσεις  πρόληψης και προαγωγής υγείας, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση  των  παιδιών προκειμένου από την παιδική ηλικία να γνωρίζουν τον τρόπο να διαφυλάττουν  τη στοματική τους υγιεινή αλλά και τη σπουδαιότητά της για την καλή γενική υγεία του οργανισμού τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα με στοχευμένες ενέργειες εκπονεί προγράμματα σε συνεργασία με άλλους φορείς για την ενημέρωση πληθυσμιακών ομάδων σε θέματα που αφορούν την καλή ποιότητα της ζωής τους», δήλωσε η κ. Μαυρίδου.