Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 21η ART-ATHINA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ 51ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 21η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art-Athina, στο πλαίσιο της προβολής και ενημέρωσης γύρω από τα 51α Δημήτρια, που θα
πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο του 2016.
Η Art – Athina έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και ως σημείο συνάντησης για τη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, καθώς φέρνει κοντά σημαντικές ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικούς και φιλότεχνο κοινό. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, στο  γήπεδο Tae Kwon Dο στο Π. Φάληρο της Αθήνας.
Το περίπτερο των Δημητρίων, με τον αριθμό 21, θα φιλοξενήσει μια εικαστική - γλυπτική κατασκευή, πλαισιωμένη από μεγάλες οθόνες, στις οποίες θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της περσινής διοργάνωσης, ενώ θα διανέμεται και σχετικό έντυπο υλικό.

Επισημαίνεται ότι αντίστοιχο περίπτερο θα λειτουργήσει και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 και οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να έχουν στα χέρια τους το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ.