Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εργασίες διαγράμμισης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην οδό Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου

 Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Ολοκληρώθηκε  ένα καίριο έργο από
την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα τις ασφαλείς μετακινήσεις πολιτών στην οδό Ν.Πλαστήρα και την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών-επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω οδικό άξονα»

Με τις εργασίες διαγράμμισης ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος της οδού Ν.Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η  παρούσα εργολαβία  προϋπολογισμού  271.000,00 € (με Φ.Π.Α. 23%)  είχε  σαν αντικείμενο την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών
κυκλοφορίας της οδού Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς Εθνικής οδού.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν αφορούσαν κυρίως αποκατάσταση-συντήρηση φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών,  ανύψωση φρεατίων και προσαρμογή αυτών στη στάθμη της οδού καθώς και  καθαρισμό αυτών,  τοποθέτηση πινακίδων, κ.ά..

Το έργο -που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2015, με συμβατική δαπάνη 124.318,00€ ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του περασμένου έτους συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών (με απόξεση, φρεζάρισμα παλαιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης) σε έκταση 2.000,00m2. Από την αρχή του έργου έως και σήμερα έγιναν αποκαταστάσεις ασφαλτικών επιφανειών της οδού με την ίδια μέθοδο, σε έκταση 8.330,00m2, της οδού Ν. Πλαστήρα.


«Ένα σημαντικό έργο ολοκληρώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με σκοπό να βελτιώσει της οδικές συνθήκες ασφάλειας και  κυκλοφορίας του εν λόγω δικτύου καθώς  πρόκειται για οδό αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης που καθημερινά εξυπηρετεί πολίτες και επισκέπτες της περιοχής. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υλοποιεί έργα με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου. Προχωρούμε δυναμικά σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα απαραίτητα για την περιοχή» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.