Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ STREET ART FESTIVAL THESSALONIKI

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 4η διοργάνωση του Street Art Festival Thessaloniki, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2016, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της
8ης τακτικής συνεδρίασής του, σήμερα, Δευτέρα  4 Απριλίου 2016.
Το Street Art Festival Thessaloniki (SAF) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και διοργανώνεται από την οργανωτική ομάδα του SAF, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.
Τα τρία τελευταία χρόνια αποτέλεσε σημείο συνάντησης για περισσότερους από 350 διεθνείς καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές και επαγγελματίες και έχει καταγράψει πάνω από 25.000 επισκέπτες στο σύνολο της διοργάνωσής του.
Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και στοχεύει στην εξωστρέφεια και την προβολή της πόλης καθώς και στην καθιέρωση μιας πρωτοποριακής διοργάνωσης με διεθνή χαρακτήρα.
Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η εφημερίδα του Μονάχου «AbendZeitung», τον Ιούνιο του 2014, συμπεριέλαβε ολοσέλιδο αφιέρωμα του 2ου SAF, χαρακτηρίζοντάς το ως έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να επισκεφθεί κάποιος τη Θεσσαλονίκη.