Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ»: Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Ε. ΙΟΝΕΣΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΕΝ»

Με το έργο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια»  του Ε. Ιονέσκο από το Θέατρο ΔΕΝ συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για
πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).
Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση των συντελεστών της παράστασης με το κοινό.



Λίγα λόγια για το έργο
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλλει τη σκέψη.
Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν είναι...
Γι' αυτό η «Φαλακρή τραγουδίστρια χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο».

Η ομάδα Θέατρο ΔΕΝ…

…δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2015. Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιο Ιονέσκο είναι η πρώτη παραγωγή της. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2015 στο θέατρο BlackBox για 5 παραστάσεις, ενώ ακολούθησαν 12 ακόμα παραστάσεις στο θέατρο «Αυλαία» το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το έργο παρουσιάστηκε επίσης σε νέα εκδοχή τον Ιανουάριο του 2016 στον χώρο του Μπενσουσάν Χαν. Στόχος της ομάδας είναι, μετά το πέρας των παραστάσεων στην Θεσσαλονίκη, να παρουσιάσει το έργο σε σκηνές και φεστιβάλ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική:  Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος- Βασίλης Βασιλάκης
Κουστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Graphic Design: Ines Ballesteros
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Γεωργιάδου

Παίζουν:
Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό), 8€ (μαθητικό – φοιτητικό) και 5€ (ανέργων – ΑμεΑ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6972 623189 (ώρες 12.00 – 15.00)  & 6947 888501 (19.00 – 21.00)
Εισιτήρια προπωλούνται στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Ερμού).