Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ":Σύμφωνο Συνεργασίας με FLORIDA-USA

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» αγκαλιάζει την Ομογένεια των ΗΠΑ
Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Florida ΗΠΑ


Σε μια ακόμα σημαντική κίνηση εξωστρέφειας προχώρησε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελασσονιτών από όλο τον κόσμο)  ,προκειμένου όχι μόνο να φέρει κοντά την ομογένεια ,αλλά παράλληλα να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας πάνω σε θέματα πολιτισμού και Επιστημών με όλους τους Έλληνες της διασποράς.
Συγκεκριμένα ,με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Φορέα PANHELLENIC FEDERATION OF FLORIDA, INC USA (Πρόεδρος κ. Μαρία Πουλά) και του Δευτεροβάθμιου Μη Κυβερνητικού Οργανισμού “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-ΕΛΛΑΔΑ (Πρόεδρος κ.  Κων. Σκριάπας)  και την κοινή προσπάθεια για αμοιβαία συνεργασία, οι παραπάνω δύο Δευτεροβάθμιοι Φορείς  υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας  για την ανάληψη και υλοποίηση κοινών μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων.
Η συνεργασία που είναι ,ήδη, σε εφαρμογή από το έτος 2015  , υλοποιείται   με τις εξής δραστηριότητες:
(i)    Διάχυση Τεχνογνωσίας στην Έρευνα, Διάσωση και Ανάδειξη της Υλικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανά τον κόσμο ,ιδιαίτερα της Ελληνικής .
(ii)   Στην σε κάθε επίπεδο συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων ,μέσα σε πλαίσια αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, για την προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων  ανά τον κόσμο ,την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού ,των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών , της Ελληνικής Παιδείας και των Επιστημών ,
(iii) της σύνδεσης των Ελλήνων της Διασποράς, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  με την Ελλάδα και  της αλληλοκατανόησης των λαών για έναν Πλανήτη ειρηνικό και ανθρώπινο για τις παρούσες αλλά ,κυρίως και τις επόμενες Γενεές.
(iv) Κοινές πολιτιστικές διοργανώσεις (σεμινάρια, διημερίδες, εργαστήρια, διαλέξεις, συνέδρια, ανταλλαγές αποστολών ,καλών πρακτικών ,Γνώσεων  ,φεστιβάλ κ.ά.)

Αξιοσημείωτο είναι η πρόβλεψη για τη σύσταση κοινών Ομάδων Εργασίας, οι οποίες θα καθορίζονται από τον Φορέα  “Panhellenic Federation of Florida Inc.”  και το   “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για τη μελέτη, την επιστημονική προσέγγιση και τον γόνιμο προβληματισμό, όπου  θα συναντώνται άνθρωποι του Πνεύματος, των Τεχνών, του Πολιτισμού, της Διανόησης και των Επιστημών, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να οραματιστούν, αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες, μάλιστα, θα υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν αποτέλεσμα των αρχικών επαφών του Αντιπροέδρου του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Θωμά Αστερίου και της κ. Σκορδίλη Καλλιόπης (Ταμία της Ομοσπονδίας της Federation of Florida)  , ο οποίος μάλιστα είχε ταξιδέψει στο Τarpon Springs - Florida-USA ,για συγκεκριμένες συζητήσεις, οι οποίες και έφεραν αποτέλεσμα.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεχίζει την προσπάθειά του , μέσα από πολλή και συστηματική εργασία ,για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό κάθε μορφής και αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια χώρα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, διαθέτοντας σπουδαίους επιστήμονες και ένα τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο .

Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και Ιδρύματα, υλοποίησε το πρώτο στην ιστορία Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2015 στις 24-26/9/2015 στην Ελλάδα (Βόλος) σε συνεργασία με το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. και Τεχνολογικό Παν/μιο Κύπρου-Λεμεσός, που καθιερώνεται ως θεσμός  για την Ελλάδα, αποτελώντας  το μεγάλο ραντεβού των  επιστημόνων για την Πολιτιστική Κληρονομιά και υλοποιεί δράσεις με Έλληνες και κυρίως Ευρωπαίους  εταίρους ,για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη Ευρώπη (εξειδικευμένα σεμινάρια, προγράμματα κ.ά) .  


Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος