Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αποκλειστική συνέντευξη-ποταμός στον Νίκο Κολίτση & στο Μetrosport.gr, του «πρωταθλητή» Διονύση Τοκατλίδη, προπονητή Διαγόρα Σεβαστής

 Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το πρωτάθλημα. Ήρθα σε μία δύσκολη περίοδο το Δεκέμβριο, όχι τόσο για το πρωτάθλημα, όσο για να φτιάξουμε μία
ομάδα που να είναι ικανή να πάει στα μπαράζ και να διεκδικήσει την άνοδό της στη Γ' εθνική κατηγορία.
Οι ομάδες είναι δύσκολες, είναι πρωταθλήτριες των νομών τους και γι' αυτό θέλαμε να είχαμε κάνει κάποιες προσθήκες το Δεκέμβριο, ο πρόεδρος προσπάθησε πάρα πολύ, δεν έγινε εφικτό, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλους τους παίκτες που έχουμε που είναι ικανοί, να τα καταφέρουμε, αν και ορισμένοι είναι λίγο άπειροι, να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια των μπαράζ.
Καλύτερα είναι ένας προπονητής ν' αρχίζει από το καλοκαίρι, για να φτιάχνει την ομάδα που θέλει, τη νοοτροπία και να έχει την ευθύνη του υλικού. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Οι ισορροπίες είναι ίδιες τις δύο τελευταίες χρονιές. Στην ομάδα του Κίτρους, την περσινή χρονιά, είχαμε μία πολύ δεμένη ομάδα, που δύσκολα μας έκανε ευκαιρία ο αντίπαλος και εξίσου δύσκολα δεχόταν γκολ. Στην ομάδα της Σεβαστής, τη φετινή χρονιά, είμαστε καλύτεροι επιθετικά, αλλά έχουμε θέματα στην αμυντική λειτουργία, όχι στην άμυνα.
Όπως η Λεπτοκαρυά ήταν δυνατή φέτος και νικήσαμε 2-1, έτσι και την περασμένη χρονιά ήταν δυνατή και νικήσαμε 1-0. Πάντα ένας τελικός είναι τελικός. Το άγχος πάντα το έχει αυτός που θέλει να βγει και να συνεχίσει παραπάνω, ενώ ο αντίπαλος ξέρει ότι παίζει με έναν καλύτερο αντίπαλο, αγωνίζεται ελεύθερα για ό,τι βγει. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για ν' αποδείξουμε στον κόσμο, κατά κάποιο τρόπο, ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τερματίσαμε πρώτοι και αυτό είναι που μ' ενδιαφέρει.
Η Σεβαστή είναι στην πρώτη θέση και είναι η πρώτη καλύτερη ομάδα και η Λεπτοκαρυά είναι στη δεύτερη θέση και είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα. Ό,τι λέει η βαθμολογία, τίποτα περισσότερο.
Θα γίνω προφήτης μετά τους αγώνες. Αναγκαστικά θα παίξουμε στο γήπεδο του Βατανιακού, γιατί το γήπεδο στη Σεβαστή δεν είναι έτοιμο. Δεν υποτιμώ ποτέ τις ομάδες που είναι πρωταθλήτριες στους νομούς τους. Όλες οι ομάδες έχουν πέντε έξι ποιοτικούς παίκτες, εκτός από τον Απόλλωνα Λάρισας, που έχει πιο γερό roster απ' όλους.
Δεν ξέρω αν είναι αυτοσκοπός για τον πρόεδρο ή τους ποδοσφαιριστές, αλλά εμένα μ' ενδιαφέρει μόνο η άνοδος στη Γ' εθνική και τίποτα άλλο.
Ο Αιγινιακός θα βγει στη Β' εθνική και αν ανεβούμε, η Πιερία θα έχει τέσσερις ομάδες στη Γ' εθνική. Αυτό θα είναι ελκυστικό και ανταγωνιστικό ταυτόχρονα και θα δώσει τη δυνατότητα σε ποδοσφαιριστές να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, ν' αναδειχθούν και ν' αποκτήσουν εμπειρίες.
Αυτό που ζει η Σεβαστή δεν το έχει ξαναζήσει. Μετά το γλέντι, θα μπούμε εντατικά σε ρυθμούς αγώνων μπαράζ, θα κάνουμε δύο φιλικά, με Αλμωπό Αριδαίας και Νάουσα και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι.
Θα κάνουμε αλλαγές, γιατί κάποιοι μικροί δεν έχουν την εμπειρία των μεγάλων.
Είμαι ρεαλιστής στη ζωή μου. Είμαι σωφρονιστικός υπάλληλος για δεκαέξι χρόνια στα Διαβατά και έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, γιατί εκεί μέσα το ψέμα δε χωράει. Όλα ξεκινούν από την πειθαρχία. Εγώ πάντως φέρομαι σε όλους το ίδιο. Είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε είναι κρατούμενοι, γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι, προσπαθώ με τη συζήτηση να τους δώσω να καταλάβουν πού έχουν κάνει λάθος.
Ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη που παρέχετε στους νέους προπονητές και το υψηλού επιπέδου έργο που επιτελείτε, εσείς προσωπικά, αλλά και το μέσο (Μetrosport.gr) που εκπροσωπείτε.