Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κοινωνικό πείραμα στην Αθήνα: Το μεγαλείο ψυχής ενός αστέγου

Η ομάδα του Astathios επέστρεψε αυτή τη φορά με ένα κοινωνικό πείραμα, που αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής ενός αστέγου. Δείτε το βίντεο (Video)
Η ομάδα του Astathios Pranks Team πραγματοποίησε ένα κοινωνικό πείραμα στους δρόμους της Αθήνας, για να δείξει τις αντιδράσεις του κόσμου σ' έναν άστεγο άνδρα που ζητάει φαγητό.


Στην αρχή του βίντεο αναφέρεται, πως "στα δύο προηγούμενα βίντεο, ο 'άστεγος' μας, ζητούσε χρήματα για να μπορέσει να αγοράσει φαγητό, όμως ίσως λόγω προκατάληψης οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο πραγματικός λόγος δεν ήταν αυτός. Κάποιες φορές, υπαίτιες για τις πράξεις μας είναι οι προκαταλήψεις μας και οι δικαιολογίες που κρύβουμε πίσω από αυτές. Σε αυτό το βίντεο, ηθελημένα, ζητάει να του προσφέρουν φαγητό σαν βοήθεια αντί για χρήματα.
Το αποτέλεσμα που θα δείτε μας συγκίνησε και μας έκανε να αναθεωρήσουμε την έννοια αλληλεγγύη. Ελπίζουμε να σας αγγίξει το ίδιο με εμάς."
Το τέλος του βίντεο είναι πραγματικά συγκινητικό, καθώς όταν ένα μέλος της ομάδας προσφέρει φαγητό σε έναν άστεγο και όταν ο νεαρός που περιπλανιόνταν ζητώντας κάτι να φάει τον πλησίασε και του ζήτησε να μοιραστεί μαζί του το φαγητό, που μόλις του είχαν προσφέρει. Τότε εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη και δικαιολογίες το μοιράζεται, λέγοντας πως "Δεν έχω τίποτα άλλο".

http://news247.gr/