Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Δήμος ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ: Ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων χθες στο Λιτόχωρο

Λιτόχωρο, 29 Απριλίου 2016
Ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν χθες 28-4-2016 στο Λιτόχωρο ο Δρ. Δημήτριος Παντερμαλής, με τον Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, τον αναπληρωτή
Δημάρχου Νικόλαο Λάππα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Άρη Ρεμπατσιό και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενας Παπασταύρου.
Αναφέρθηκαν στις δράσεις στις οποίες στοχεύει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, την προοπτική ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου και την ευρύτερη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του αρχαιολογικού χώρου χώρου.
Ο Καθηγητής αναφέρθηκε στη μεγαλειώδη απήχηση  της έκθεσης «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον» που διεξάγεται στο Ωνάσειο Ίδρυμα Νέας Υόρκης, στις εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει τα εκθέματά της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και στις επιπτώσεις που αναμένεται να επιφέρει στην προβολή των αρχαιολογικών μας χώρων και τον τουρισμό.
Περαιτέρω, συζητήθηκε σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο για συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για εγκατάσταση επισκέψιμου ειδικού εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Δήμου και οι δυνατότητες δημιουργίας ενός ακόμη πολιτιστικού - αρχαιολογικού σημείου αναφοράς στο Δήμο μας.