Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Ημερίδα των ΚΑΠΗ για την προστασία και προαγωγή στην υγεία

 Δήμος Κατερίνης:  Ημερίδα των ΚΑΠΗ για  την προστασία και προαγωγή στην υγεία
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ



Οι «Συχνές παθήσεις της τρίτης ηλικίας» βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για τα μέλη των ΚΑΠΗ, από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.


Το χαιρετισμό του  Δήμαρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφεραν στα μέλη των ΚΑΠΗ και γενικότερα σε όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, τόσο ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, όσο και ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Παπαζήσης.


Ειδικότερα μεταξύ άλλων, όπως τόνισε ο κος Παυλίδης «Δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση εκδηλώσεων,  οι οποίες έχουν  ενδιαφέρον και συμβάλλουν καθοριστικά σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για την Τρίτη ηλικία».


Όπως επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι η ενημέρωση σώζει ζωές. Για μας αποτελεί προτεραιότητα να γίνονται εκδηλώσεις αυτού του περιεχομένου. Είμαστε πάντα ανοικτοί ως ΟΠΠΑΠ σε τέτοιου είδους ημερίδες, που αφορούν τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει και έχουμε οργανώσει πολλές σημαντικές δράσεις».


Όπως συμφώνησαν όλοι οι εισηγητές, η αποτελεσματικότερη ενημέρωση δίνει προστασία και προαγωγή στην υγεία της τρίτης ηλικίας. Ακολούθησαν συζήτηση και συμβουλές διατυπωμένες με απλή ορολογία, πώς να αντιμετωπιστούν ορισμένα ιατρικά προβλήματα από τους: - ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, Ειδικό Παθολόγο (Ιατρό των ΚΑΠΗ) με θέμα “Αρτηριακή υπέρταση”,  ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ, Ενδοκρινολόγος –Διαβητολόγος με θέμα: “Οστεοπόρωση, διάγνωση και θεραπεία” και ΔΗΜΑΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ, Γενικό Χειρουργό– Ογκολόγο/Μαστολόγο με θέμα: “Πόνος στην κοιλιά, αιτίες και αντιμετώπιση ”.