Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Κοινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής για το προσφυγικό με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων

Συζήτηση και για το πολιτιστικό πρόγραμμα, κατά την  άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας
H συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, την Δευτέρα 25 Απριλίου στην Κατερίνη, καθώς και οι τρόποι συνδρομής τους, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Την σύσκεψη συντόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Παπαζιώγας, ενώ συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, Δημήτριος Ντούρος, Θεοδοσία Χαϊλατζίδου, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη και παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κατερίνης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συναποφασίστηκαν πρακτικά ζητήματα και λεπτομέρειες, που αφορούν την συμμετοχή των συλλόγων στο πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Αμέσως μετά, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα και τους τρόπους συνδρομής των συλλόγων. Ειδικότερα, έγινε λόγος για την ανάγκη ενημέρωσης όλων των μελών των συλλόγων, προκειμένου να συνδράμουν στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε ότι στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης (ισόγειο κατάστημα στη στοά), καθημερινά - Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 14:00, θα συγκεντρώνονται τα εξής:
ΦΑΡΜΑΚΑ και πιο συγκεκριμένα:
FENISTIL GEL
-FENISTIL TB H KATI ΠΑΡΟΜΟΙΟ
-FENISTIL DROPS
-ZIRTEK DROPS
-XOZAL SOL
-FUCIDIN OINTMENT
-FUCIDIN H. CREAM
-FUCICORT LIPID OINTMENT
-DAKTARIN CREAM
-TOBREX EYE DROPS
-TOBRADEX EYE DROPS
-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ 5ml
-ALMORA SACHS
-VERMOX TB
-VERMOX SYR
-ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ
-ΑΝΤΙΦΘΕΙΡΙΚΑ


ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

-          Βρεφικές κρέμες σε σκόνη (π.χ. μπισκοτόκρεμα)
-          Βρεφικά γάλατα σε σκόνη εβαπορέ (6 +, και για μεγαλύτερες ηλικίες)
-          Βρεφικές τροφές σε βαζάκια


ΕΙΔΗ ΥΠΟΔΗΣΗΣ
    - Παπούτσια
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-          Πάνες
-          Σερβιέτες

Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων εκφράστηκαν θετικά σε οιαδήποτε πρωτοβουλία ληφθεί στο άμεσο μέλλον για την κατάρτιση ψυχαγωγικού προγράμματος (μουσικού, θεατρικού, αθλητικού κ.ο.κ.) για τους πρόσφυγες.