Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ : Σύσκεψη εμπλεκομένων φορέων

  Δήμος Κατερίνης: υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016», τη Μ.Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 16:40, στην πλατεία Ελευθερίας

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τη βεβαιότητά τους, ότι, η εκδήλωση για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 16:55, στην πλατεία Ελευθερίας  θα πραγματοποιηθεί υπό απόλυτη οργανωτική επιτυχία, εξέφρασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κατερίνης.
Την σύσκεψη συντόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Παπαζιώγας και Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, οι οποίοι μετέφεραν  τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων, που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία της διοργάνωσης.


Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά,  διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ για την συμμετοχή τους στην προετοιμασία της τελετής, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι: της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κατερίνης, των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, πολιτιστικών συλλόγων κ.α. εκπρόσωποι φορέων.
Σε εξέλιξη είναι και οι τελικές προετοιμασίες, για την παρουσίαση του παράλληλου πολιτιστικού προγράμματος της τελετής, την σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου υπογράφει ο Γιώργος Χ. Χανδόλιας, τη μουσική επιμέλεια ο Ευθύμιος Μαυρίδης, ενώ την παρουσίαση αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος – μέλος του ΠΣΑΤ Περικλής Χατζηγιάννης, τις απαγγελίες οι: Γιώργος Βατουσιάδης, Ιωάννα Ηλιάδου κ.α.

Επιπλέον, συμμετέχουν σχήματα πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας, ενώ όπως είναι γνωστό, πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι οι 4 λαμπαδηδρόμοι και οι 16 συνοδοί της Ολυμπιακής φλόγας.


Αναλυτικό πρόγραμμα

16:40: Άφιξη προσκεκλημένων - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
   
Ώρα 16:54: Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στην Κατερίνη – 17:00: Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο.

*        Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «RIO 2016»
*        Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ– ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ & Έπαρση σημαιών: Ολυμπιακών Αγώνων, Βραζιλίας και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων
      
*        Χαιρετισμός Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη
*        Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής  «RIO 2016»
ή και εκπροσώπου της Βραζιλιανής  Πρεσβείας
*      Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.
*        Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων
*        Πολιτιστικό πρόγραμμα – Αναχώρηση Φλόγας
*        18:06: Πέρας εκδήλωσης.