Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

Σε ηλικία 79 ετών - Νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκρατείου

ΈΦυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Βόγλης.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" το 1968, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη.


Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης.
Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.

http://www.protothema.gr/