Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Δύο εκδηλώσεις πραγματοποίησε το Γραφείο Νεότητας, του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το Σαββατοκύριακο 9 και 10
Απριλίου.


Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου στη θεατρική σκηνή του «Αγίου Φωτίου» και  αφορούσε τη διοργάνωση διενοριακού πρωταθλήματος του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Αρετές και Πάθη».


Έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι από τριάντα περίπου Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στα παιδιά απευθύνθηκαν πολλές ερωτήσεις  πάνω στο  Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων.


Αναδείχθηκαν τρεις νικητές από κάθε βαθμίδα κατήχησης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής από τον Σεβασμιώατατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.


Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης.


Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Ιεροπαίδων Ε΄-Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου. Συμμετείχαν περί τα 80 παιδιά.


Η Σύναξη άρχισε με προβολή οπτικού υλικού. Στη συνέχεια, ο  Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έδωσε συμβουλές σχετικά με τη λειτουργική διακονία και ανακοίνωσε ότι καθιερώνεται ο Άγιος Ταρσίζιος, Μάρτυρας της αρχαίας Εκκλησίας, ως προστάτης των ιεροπαίδων.
Στη συνέχεια πρόσφερε ως ευλογία ένα μικρό προσευχητάριο.


Τέλος, παρέδωσε σε ιερόπαιδες των Ενοριών Αγίας Άννας Κατερίνης και Αγίου Αντωνίου Σβορώνου νέα άμφια, ώστε να ενθαρρύνονται οι μεγαλύτεροι ιερόπαιδες στη συνέχιση της λειτουργικής διακονίας τους.