Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αποχώρησε από το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης - Η επιστολή του στον Σταύρο Θεοδωράκη - Δεν αποκλείει νέο κόμμα

- Ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τους δημοσιογράφους για να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του
- Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ο βουλευτής είχε σοβαρές ενστάσεις για την τακτική του Σταύρου Θεοδωράκη
- Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο NewsIt δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος
- Με αυτή την εξέλιξη το Ποτάμι πλέον θα διαθέτει στη Βουλή 10 βουλευτές και όχι 11

Ένα πολιτικό διαζύγιο που ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί έγινε σήμερα πράξη, αφού ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα του και να ανεξαρτητοποιηθεί.
Έστειλε μάλιστα μία επιστολή προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη στον οποίο εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.
Σε επικοινωνία που είχε το NewsIt.gr με τον Χάρη Θεοχάρη, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, παρά τις φωνές και τις φήμες που τον ήθελαν να προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη αναφέρει πως έγιναν λάθη στο Ποτάμι, υπήρξε διγλωσσία και κατηγόρησε εμμέσως τον επικεφαλής του κόμματος πως ήταν πρόθυμος για κυβερνητική συνεργασία, χωρίς προϋποθέσεις.

Η επιστολή του Χάρη Θεοχάρη προς τον Σταύρο Θεοδωράκη
Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.
Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων.  Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.
Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις.
Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε. Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.
Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.
Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.
Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.
Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

http://www.newsit.gr/