Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ”

SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ”
Σχετικά με τις προτάσεις της Διοίκησης για το θέμα της ύδρευσης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 29ης Μαρτίου συζητήθηκε το θέμα της ύδρευσης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, η παράταξη μας ψήφισε θετικά το θέμα της ύδρευσης, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε τόσο σημαντικά και μεγάλα θέματα όπως είναι της ύδρευσης, θα πρέπει να δίνουμε τον αγώνα από κοινού.
Αυτό που θα θέλαμε όμως σαν παράταξη, είναι να γνωρίζουν οι πολίτες, ότι προηγήθηκαν τρεις παρατηρήσεις μας προς την Διοίκηση, πάνω στο θέμα της ύδρευσης.
Η πρώτη παρατήρηση μας ήταν, ότι η Διοίκηση άφησε πολύ χρόνο να περάσει προτού ασχοληθεί με το θέμα της ύδρευσης όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, το οποίο κατά την γνώμη μας ήταν άμεσης προτεραιότητας .
Η δεύτερη παρατήρηση μας ήταν, πως παρ' όλο που η Επιτροπή για το θέμα έκανε  δουλειά, σε θεωρητική βάση, ωστόσο όμως δεν ανάφερε χρονικό ορίζοντα υλοποίησης που είναι και το ζητούμενο.
Η τρίτη παρατήρηση μας ήταν, πως θα πρέπει η Διοίκηση να έρθει σε άμεση επαφή με τον Δήμο Κατερίνης με στόχο να υπάρξει κοινή πορεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα αργήσει να βρεθεί η λύση και πιθανόν η λύση αυτή να μην είναι η καλύτερη για τον Δήμο μας.
Ο λόγος που η παράταξη μας ξεκαθαρίζει την θέση της και της παρατηρήσεις της πάνω στο σοβαρό θέμα της ύδρευσης, είναι διότι πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης από κάθε Δημοτική Ενότητα, έγιναν αποδέκτες παραπόνων από πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την κακή οσμή που υπάρχει στο πόσιμο νερό, καθώς και για έντονα γαστρεντερολογικά προβλήματα.