Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Κυριακή 10/4, 12μ. Διαδήλωση στα γραφεία της FRONTEX στον Πειραιά. Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές απελάσεις και την καταστολή

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.–ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Κυριακή 10/4, 12:00, Διαδήλωση στα γραφεία της FRONTEX στον Πειραιά


Η Ευρώπη ζει τη χειρότερη «ανθρωπιστική κρίση» μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η όξυνση του πολέμου στη Συρία (με ευθύνη όλων των ιμπεριαλιστών και αντιδραστικών καθεστώτων που επεμβαίνουν ωμά), η διάλυση που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν (και οι επεμβάσεις/πόλεμοι στην Αφρική), έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσφυγικές «ροές» προς την Ευρώπη. Η συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.–Τουρκίας (17–18 Μαρτίου) επισφράγισε και οριστικοποίησε μια σειρά από αποφάσεις–καταδίκες για το μέλλον χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, θύματα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Έξω τώρα από την Ε.Ε. του Πολέμου και του Ρατσισμού

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αφού έχει βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα στους εκατοντάδες χιλιάδες που απελπισμένοι αναγκάζονται να φύγουν. Η Συμφωνία επικυρώνει το οριστικό κλείσιμο του «Βαλκανικού Διαδρόμου», ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των βόρειων συνόρων, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία νέων διόδων προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη (Βουλγαρία, Αλβανία). Από ’δω και στο εξής θα γίνεται συστηματοποιημένη «διαλογή» των προσφύγων/μεταναστών, με αποτέλεσμα την καταστολή εναντίον τους και τον υποχρεωτικό τους εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Όσοι πρόσφυγες/μετανάστες καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα, θα κλείνονται αμέσως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα καταγράφονται υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. πριν απελαθούν στην Τουρκία. Η διαδικασία θα γίνεται από «εξειδικευμένο» προσωπικό της Ε.Ε. Έχουν εγκατασταθεί και τούρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί, επιτηρώντας τη διαδικασία, έχοντας τον τελευταίο λόγο για την πιστοποίηση των προσφύγων/μεταναστών.
Οι αποφάσεις θεσμοθετούν τον φασιστικό διαχωρισμό των προσφύγων από τους «παράτυπους» μετανάστες, επιβάλλοντας αναγκαστικές απελάσεις όλων πλην των Σύριων (Αφγανοί, Ιρακινοί, Λίβυοι) μέσω της Τουρκίας. Για κάθε έναν Σύριο που θα «επαναπροωθείται» από την Ελλάδα στην Τουρκία (δηλ. θα απελαύνεται), προβλέπεται «επανεγκατάσταση» ενός Σύριου από την Τουρκία σε χώρες της Ε.Ε.. Το τραγελαφικό είναι πως αφού συμπληρωθεί ο αριθμός των 72.000, το «κοντέρ» της «επανανεγκατάστασης» τερματίζεται, με την κάθε χώρα μέλος να αφήνεται να αποφασίσει πλέον εθελοντικά εάν και πόσους θέλει να «φιλοξενήσει»!

Να φύγει τώρα η νεομνημονιακή, ρατσιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ – Κάτω οι φασιστικές πολιτικές παλιών και νέων μνημονιακών

Αυτό το καλά οργανωμένο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, που φέρει και την υπογραφή του υποτακτικού Τσίπρα, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια χώρα–φυλακή, με δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Τσίπρας παραδίδει πλήρως το Αιγαίο σε FRONTEX και ΝΑΤΟ, που ουσιαστικά προετοιμάζονται για νέες επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με περίσσιο ζήλο ξεκίνησε άμεσα την εφαρμογή της Συμφωνίας, στέλνοντας πίσω στην Τουρκία (που χαρακτηρίστηκε «ασφαλής χώρα»!) αλυσοδεμένους πρόσφυγες με συνοδεία αστυνομικών της FRONTEX και της ΕΛΑΣ.Χρησιμοποιεί βία και καταστολή ενάντια σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους για να εφαρμόσει την επαίσχυντη Συμφωνία. Σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και όλες τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) συκοφαντούν, απειλούν, βρίζουν και εκβιάζουν τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό που στέκεται αλληλέγγυος. Θέλουν να επιβάλλουν σε ντόπιους και μετανάστες ένα απέραντο «Νταχάου» μνημονίων, καταστολής, ρατσισμού, πολέμων.

Έξω η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Με αυτές τις εξελίξεις, απειλείται η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ/ΕΕ/ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ένταση της καταστολής, η εκ νέου αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Η φύλαξη των συνόρων από το ΝΑΤΟ σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στις πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Αν. Μεσόγειο, ενώ ετοιμάζεται νέα ιμπεριαλιστική εισβολή στη Λιβύη, όπου θα «πρωταγωνιστήσει» και η βάση της Σούδας. Ο Τσίπρας, αφού συμφώνησε στην ανάμειξη του ΝΑΤΟ βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην πιο επικύνδινη εστία πολέμου στον κόσμο. Η συμφωνημένη «φύλαξη των συνόρων» σημαίνει και μια επιπλέον οικονομική αιμορραγία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μετανάστες–Ντόπιοι εργάτες ενωμένοι

Από τη μια, μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους. Από την άλλη «δεν πρόλαβαν» να καταδικάσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής (μετά την αποφυλάκιση Ρουπακιά, κανένας χρυσαυγίτης δεν κρατείται πλέον στη φυλακή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις δεκάδες άλλες επιθέσεις).
Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που ξεριζώθηκαν όπως μετανάστευσαν και 250.000 Έλληνες μετά την οικονομική καταστροφή των Μνημονίων. Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή – αρκεί να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους!
Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό – με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει αποτελεσματικά από την αντιδραστική Ε.Ε.


ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX.


ΚΑΤΩ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.–ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Να ανοίξουν τα σύνορα. Ελεύθερη, ασφαλής, οργανωμένη διέλευση των προσφύγων/μεταναστών. Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων και διαδικασίες ασύλου για όλους, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΝΕΕΣ «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ». Να φτιαχτούν αξιοπρεπείς υποδομές υποδοχής και διαβίωσης, σταματώντας να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος, με έκτακτα μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πλούσιους (εφοπλιστές, ξενοδοχειάρχες κ.λπ.). Παραδειγματική τιμωρία για όποιον κερδοσκοπεί σε βάρος των προσφύγων/μεταναστών. Κοινοί αγώνες – Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών.

  

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ