Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Προβολή της ταινίας ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

 Την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του συναρπαστικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους,
Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον «ΑΓΙΟ ΦΩΤΙΟ» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Μια συγκλονιστική ταινία, μια τεράστια ιστορία τυλιγμένη γύρω από εντυπωσιακούς χαρακτήρες και λεπτά επεξεργασμένα στοιχεία. Αυτή η ταινία τα έχει όλα: Η σύνθεση του κάδρου είναι υπέροχη, μοντάζ μοναδικό που κόβει την ανάσα. Ο ηχητικός σχεδιασμός είναι κομψός και εκπλήσσει. Υποβλητικές εικόνες και ήχος. Αυτή είναι η ποίηση της πραγματικής ζωής και το είδος της ταινίας που πρέπει να δείτε.


Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ταινίας στη Κατερίνη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος διοργανώνονται  προβολές στην Αθήνα στις  24 – 30 Μαρτίου 2016 στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ.
Παράλληλα διοργανώνονται νέες προβολές της ταινίας και στη Θεσσαλονίκη  στην Αποθήκη 1 του Λιμανιού ως εξής:
Λιμάνι, Αποθήκη 1, Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
25 & 26 Μαρτίου 2016, Ώρα: 5.30 μ.μ.
27 Μαρτίου 2016, Ώρες: 11.30 π.μ. & 5.30 μ.μ..


Το σενάριο εστιάζει στην «ηρωική προσπάθεια του πικραμένου Βασιλόπουλου να υπερβεί πρώτα τον εαυτό του, και μετά όλα τα άλλα εμπόδια, προκειμένου να πετύχει την ανάσταση της διαλυμένης εξαιτίας της διαφθοράς χώρας του». «Όπλα του: η ευαισθησία του, η προσήλωση στην αλήθεια και το Δίκαιο, η πίστη στον Θεό, οι πολύτιμες συμβουλές της Ελπίδας και φυσικά η ανεκτίμητη βοήθεια και συμπαράσταση της αδελφής του Ειρηνούλας. Έτσι κατορθώνει να ξυπνήσει το φιλότιμο του λαού.....».

Να σημειωθεί ότι η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια μιας Μητρόπολης και είχε λαμπρό ξεκίνημα το 2015 στην Κατερίνη με 6000 θεατές  ευρύ κοινό και μαθητές σε 25 προβολές.
  Έχουν, επίσης, πραγματοποιηθεί επιτυχημένες προβολές σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως τη  Θεσσαλονίκη (Κιν/φος "ΟΛΥΜΠΙΟΝ"), τις Σέρρες, τη Βέροια, τη Κοζάνη, τη Κομοτηνή, κ.ά.
Η ανταπόκριση παντού ήταν μεγάλη και οι κριτικές ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για όλους τους συντελεστές και ειδικά του 60 ερασιτέχνες ηθοποιούς και τους 125 κομπάρσους που κατέθεσαν ταλέντο και ψυχή για ολοκληρωθεί ένα πνευματικό αριστούργημα.

Στοιχεία της ταινίας:
Σκηνοθεσία: Κώστας Καλπατζίδης
Σενάριο: Αρχιμ. Παύλος Ντούρος
Μουσική: Διομήδης Βλαχόπουλος
Συμμετέχουν: 60 ερασιτέχνες ηθοποιοί και 125 κομπάρσοι
Κοστούμια: Αναστασία Κατέλη, Ελένη Μιχαηλίδου
Διάρκεια: 120´
Έτος: 2014
Trailer