Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ασκεί για την τουριστική ανάδειξη της πόλης και της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση και αναβάθμιση
των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, προχώρησε στη δημιουργία και ανάρτηση του Ηλεκτρονικού Ημερολογίου της πόλης.
Πρόκειται για ένα καλεντάρι το οποίο συγκεντρώνει όλες τις σημαντικές και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις της χρονιάς (φεστιβάλ, συνέδρια, εκθέσεις) που διοργανώνονται στα όρια του Μητροπολιτικού Δήμου Θεσσαλονίκης, τόσο από το Δήμο όσο και από άλλους φορείς, το οποίο αποσκοπεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουριστών και εργαλείο των τουριστικών πρακτόρων.
Το Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε απαίτηση χρόνων από σημαντικούς φορείς του τουρισμού, όπως ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρο Πέγκα και ως πραγματικότητα είναι πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο με στόχο τη στρατηγική για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που φέρνει την πόλη εγγύτερα στις απαιτήσεις των καιρών, στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Ο Σπύρος Πέγκας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε εντατικά για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. «Τώρα περιμένουμε τη συμμετοχή των πολιτών και είμαστε ανοιχτοί σε παρατηρήσεις, προτάσεις και σχόλια» τονίζει ο Αντιδήμαρχος.
Το Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο έγινε πράξη με τη συμβολή των Τμημάτων Τουρισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με τη συνεργασία της απόφοιτης του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κέλλυς Καπνιά, η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της εξάσκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή είτε μέσω της αρχικής ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr) και του εικονιδίου “Events”, είτε μέσω των ελληνικών και αγγλικών σελίδων τουριστικής προβολής, στο σύνδεσμο “Δράσεις” ή “Events” αντίστοιχα, είτε, τέλος, μέσω του URL: http://events.thessaloniki.gr/