Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Διαχωρίσαμε και συσκευάσαμε την βοήθεια. Απαιτείται συντονισμός

 Σας στέλνουμε ενημέρωση για την σημερινή μας δράση που αφορά στην διαλογή της βοήθειας που είναι μεγάλη και ευχαριστούμε τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο
κάλεσμά μας. 

Σήμερα Κυριακή μέλη της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας μαζί με αλληλέγγυους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας μαζευτήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας όπου έχουμε αποθηκεύσει την βοήθεια που έχουμε συλλέξει και προχωρήσαμε σε διαλογή ειδών και συσκευάσαμε σε σακκούλες τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο και την οικογενειακή του κατάσταση.


Μ΄ άλλα λόγια, ετοιμάσαμε σακκούλες για μάνες που έχουν μικρά παιδιά, βρέφη. Κατηγοριοποιήσαμε τα είδη και πακετάραμε τα μπουφάν- τζάκετ ξεχωριστά, τα παντελόνια ανδρικά και γυναικεία χωριστά, τις μπλούζες χωριστά  και τα παπούτσια.


 Ολοκληρώσαμε τη δουλειά μας σε μεγάλο ποσοστό και θα την τελειώσουμε αύριο το απόγευμα στις 7 στον ίδιο χώρο. Όποιος-α θέλει να συμμετάσχει στη δουλειά είναι ευπρόσδεκτος-η. Χρειαζόμαστε χέρια και κάθε βοήθεια είναι δεκτή. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι ώστε μόλις εμφανιστούν νέοι πρόσφυγες στον Πλάτανο να τους παράσχουμε την βοήθεια που πρέπει σε ξένους που είναι ταλαιπωρημένοι, ξεριζωμένοι, άρρωστοι κλπ.


Πρέπει να σημειώσουμε και να τονίσουμε ότι ήδη έχουμε ακόμα δυο διαθέσιμους γιατρούς από την Βέροια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμβεί αυτό και με άλλους γιατρούς από την Αλεξάνδρεια για να βοηθήσουν όταν παραστεί ανάγκη. Ορισμένα φαρμακεία ήδη έδωσαν στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία φάρμακα που αποθηκεύτηκαν  όπως πρέπει για να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστούν.
Κλείνοντας να επισημάνουμε ακόμα μια φορά. Απαιτείται για πολλούς λόγους συντονισμός. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οι μεμονωμένες ενέργειες καλών προθέσεων θέλουμε να πιστεύουμε είναι ατελέσφορες.


Εμείς ως Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας συνεχίζουμε να μαζεύουμε βοήθεια στο γνωστό σημείο, στο Πνευματικό Κέντρο και στο καφέ Garden όλο το πρωινό αλλά και τηλεφωνικά με συννενόηση ερχόμαστε στα σπίτια σας να την πάρουμε.

Για όποια πληροφορία θέλετε μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλέφωνα:
6936060434- Χάρης Μόχλας
6977915377 – Τασούλα Μουσκεφτάρα
6978248901 -Κιοσέογλου Λευτέρης
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ