Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Νέα δεδομένα προέκυψαν για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων προέκυψαν, μετά την δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών
Ροών, την οποία συγκροτούν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Το υπουργείο, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το θέμα, εξετάζει πλέον τις τοποθεσίες των Σφαγίων στη Θεσσαλονίκης και του στρατοπέδου 561 στα Λουτρά της Θέρμης, αντί των Διαβατών και του Ωραιοκάστρου.
Για τις περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος είναι σύμφωνος και ενήμερος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Την πίεση που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό, παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι του ζήτησαν να μην δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης άνω των 500 ατόμων, καθώς και να προταθεί η δημιουργία hotspots στην Τουρκία αντί στα ελληνικά νησιά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ ΚΕΔΕ και υπουργείου Εσωτερικών για τη σωστή επιλογή των σημείων, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται, όταν δεν μπορεί να λυθεί ένα θέμα, αυτό να καταλήγει στην πρωτεύουσα.
Ο κύριος Καμίνης επεσήμανε ότι την όλη κατάσταση εκμεταλλεύεται πολιτικά η Χρυσή Αυγή, φέρνοντας ως παράδειγμα της παρουσία τεσσάρων βουλευτών της στη συγκέντρωση στο Σχιστό.
http://www.dikaiologitika.gr/