Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ντυνόμαστε γλυκούληδες

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, ΟΙ «ANIMUS BAND» ΚΑΙ «Η ΠΕΠΙΤΑ Η ΚΛΟΟΥΝ»


Αποκριάτικη εκδήλωση που με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προσφέρει αγάπη και κοινωνική στήριξη σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιεί η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.
Με το σύνθημα: «Ντυνόμαστε γλυκούληδες, στηρίζουμε τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και σπάμε το ταμπού! Η αποδοχή είναι ο τρόπος για να γίνουμε φίλοι με τον Διαβήτη και να τον διαχειριστούμε σωστά», η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας απευθύνει κάλεσμα αγάπης σε άτομα που συμβιώνουν με τον «σακχαρώδη διαβήτη» και παράλληλα κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στην τοπική κοινωνία ενημερώνοντας τους πολίτες για την πάθηση αυτή.
Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης επιλέχθηκαν, όχι τυχαία, οι μέρες της Αποκριάς με στόχο να δοθούν ευκαιρίες χαράς, καλλιτεχνικής δημιουργίας και διασκέδασης όχι μόνο σε μέλη της αλλά και σε φίλους της Ένωσης Διαβητικών καθώς και σε αλληλέγγυους πολίτες, ιδιαίτερα όμως σε μικρά παιδιά που από πολύ νωρίς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν με υπομονή, θάρρος και δύναμη τον σακχαρώδη διαβήτη.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το Τμήμα Αισθητικής του ΕΠΑΛ Κατερίνης το οποίο θα κάνει face painting σε μικρούς και μεγάλους, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και οι «Animus Band» που έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική κάλυψη αυτής της γιορτής, καθώς και η Πεπίτα η Κλόουν που θα προσφέρει αποκριάτικη διασκέδαση. Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να «μετρήσουν σακχαράκια» ενώ μαζί με φίλους και συμπολίτες θα ζωγραφίσουν, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα διασκεδάσουν.

Ποια είναι η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας

Η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας ιδρύθηκε το 2007. Η έδρα της βρίσκεται στην Κατερίνη επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 27, στον 1ο όροφο (Τηλέφωνο 23510 47 781 – www.facebook.com/EnosiDiabitikonNomouPierias). Η Ένωση έχει ως σκοπό να βοηθήσει οποιονδήποτε διαβητικό έχει άμεση ανάγκη, να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την πάθηση αυτή δημιουργώντας εκδηλώσεις, ομιλίες από επιστήμονες ιατρούς εξειδικευμένους στον Σακχαρώδη Διαβήτη και ενημερώνοντας για την πρόληψη εμφάνισης του σακχάρου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας παροτρύνει τους πολίτες να εντάξουν την πρόληψη στη ζωή τους ενώ για όσους ήδη αντιμετωπίζουν αυτή την πάθηση προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες εκπαίδευσης με σκοπό την ορθή ρύθμιση του σακχάρου τους. Επιπλέον, οργανώνει εκδρομές με σκοπό την ψυχαγωγία των μελών αλλά και την κοινωνική επαφή μεταξύ τους ώστε να ανταλλάσσονται εμπειρίες γύρω από την αντιμετώπιση της πάθησης.