Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αξιότιμε Δήμαρχε Πύδνας Κολινδρού: "Διανομή Αλληλογραφίας στην Μεγάλη Γέφυρα, συνέχεια..."

........καὶ ὑπεμνήσθη ὁ Πέτρος τοῦ λόγου τοῦ Κυρίου, ὡς εἶπεν αὐτῷ ὅτι πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι ἀπαρνήσῃ με τρίς·  62 καὶ ἐξελθὼν ἔξω ὁ Πέτρος ἔκλαυσε πικρῶς........


Άξια η Δημοτική αρχή μας μέσα σε χρόνο ρεκόρ ενέκρινε κονδύλι για την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στην Μεγάλη Γέφυρα με το  πρακτικό αριθ. 4/2016 της τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που αναρτήθηκε στα  αξιόλογα Κολινδρινά Μασλάτια. (ειρήσθω εν παρόδω, ο περί προμηθειών νόμος επιτρέπει την κατάτμηση των κονδυλίων για απ΄ ευθείας αναθέσεις ένεκεν σοβαρού λόγου )!

Μα αγαπητέ μας Δήμαρχε άλλα υποσχέθηκες στην αντιπροσωπεία μας  και με ανακοίνωσή σου μας ενημέρωσες να τοποθετήσουμε γραμματοκιβώτια στα σπίτια μας! Επιβραβεύσαμε μάλιστα στο χωριό την απόφασή σου όταν λάβαμε την σχετική ανακοίνωση! Τι συμβαίνει? Κάποιοι από μας αγόρασαν γραμματοκιβώτια και  ξεκίνησαν την διαδικασία να ενημερώσουν τους αποστολείς της αλληλογραφίας τους με την ακριβή διεύθυνσή τους. ¨Όλες αυτές οι ενέργειες άσκοπες? ?  "Εξέστω Κλαζομενίοις …..  υπαναχωρείν"?

Χιλιάδες ευρώ δαπάνη  που απαιτούνται για γραμματοθυρίδες δεν είναι υπερβολή εν καιρώ ανέχειας ?

Αξιότιμε Δήμαρχέ μας, η απόφαση για κεντρικές γραμματοθυρίδες ποιόν εξυπηρετεί περισσότερο?
Πάντως όχι τους δημότες ! Τώρα αν σκοπό σας είναι  να βολευτεί η φορέας διανομής  μόνο ,κάνατε διάνα!
Εγώ ο Χ ανήμπορος πως θα μεταβαίνω στο σημείο που εγκαταστάθηκαν οι γραμματοθυρίδες ? Τα δικά σας γράμματα τα παραλαμβάνετε στην πλατεία ή στο σπίτι σας? Γιατί επιλέξατε  να μας τιμωρείτε  στο χωριό? Αυτό δεν είναι πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση και συμβιβασμός! Αν οι κεντρικές γραμματοθυρίδες ήταν η καλλίτερη επιλογή τότε και στις πόλεις θα τις τοποθετούσαν στις πλατείες κλπ!  Άλλο η μεσότητα του Αριστοτέλη και άλλο η Σολομώντεια  λύση!

Τι θα γίνει με όσους έχουν τοποθετήσει γραμματοκιβώτιο στο σπίτι τους και έχουν ενημερώσει τους αποστολείς, θα ξανακάνουν όλη την διαδικασία εξ υπαρχής?  Σε κάποιο χωριό της Θεσνίκης ο τοπικός άρχοντας  φρονίμως ποιών, έχει διπλό σύστημα, (Μερικοί γραμματοκιβώτια στα σπίτια τους και κάποιοι θυρίδα στον αυλόγυρο του κοινοτικού κτιρίου),  με τάση οριστικής κατάργησης των κεντρικών γραμματοθυρίδων όταν όλοι επιλέξουν την πρόοδο!
Τι θα γίνει αν κάποιοι αρνηθούν να παραλάβουν κεντρική γραμματοθυρίδα και επιμείνουν να παραδίδεται η αλληλογραφία τους στην διεύθυνση του σπιτιού τους? Θα τους αναγκάσετε να  «μετακομίσουν» στην πλατεία  ταχυδρομικά και με ποιόν τρόπο ή θα ανεχθείτε να συνεχίσει να εγκαταλείπεται η αλληλογραφία τους στο καφενείο ?

Αυτά επί του παρόντος αγαπητέ μας τοπικέ Άρχοντα , έχεις χρόνο να ξανά εξετάσεις το ζήτημα με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των δημοτών σου και  τον εκσυγχρονισμό  του χωριού μας  μάλιστα δε με μηδενικό κόστος, όπως αρχικά πολύ λογικά απεφάσισες!

Μακράν εμού η σκέψη ότι  ασπάζεσαι την αρχή της  ισοπέδωσης προς τα κάτω! Ωστόσο σε καθαρά προσωπικό επίπεδο ,με την ελπίδα ότι θα βρω συμπαραστάτες,   δεν θα δεχθώ την νοοτροπία της  «Φάρμας των Ζώων»  όπως την ανέδειξε ο αξιόλογος Τζώρτζ  Όργουελ στο εξαιρετικό έργο του!

Επιθυμία μου είναι, ως συνδημότης σου, και το συστήνω σε όλους τους συγχωριανούς μου, να γίνουμε και άτυποι συνεργάτες της δημοτικής αρχής  με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό όμως , μην το εμποδίζεις. Οι αρετές ενός άρχοντα ονομάζονται καλές ανάλογα με τις πιθανές τους συνέπειες όχι γι΄αυτόν αλλά για την κοινωνία!!!

Αναμένοντας  μία αιτιολογημένη και πειστική απάντηση διατελώ,

Φιλικότατα

Καλφούντζος Γεώργιος
Περικλέους 2
Μεγάλη Γέφυρα Πιερίας
ΤΚ 60061