Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Η εργοδοσία της επιχείρησης ΒΙΩΖΟΚΑΤ  σε μια εμετική ανακοίνωση  που συντάχτηκε  στο γραφείο  της επιχείρησης και την υπογράφουν ο πρόεδρος του  επιχειρησιακού Σωματείου,
ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας, επιτίθεται στη Σωματειακή Επιτροπή  του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. στη ΒΙΩΖΟΚΑΤ  επειδή τολμούν να σηκώνουν  το ανάστημά τους. Επειδή με τον αγώνα τους πήραν πίσω τα δεδουλευμένα, μερικές  από τις  υπερωρίες  χρόνων που οφείλει η εργοδοσία. Επειδή με την πίεση τους η επιχείρηση αναγκάστηκε να συντηρήσει-επισκευάσει κάποια αυτοκίνητά της, έδωσε υπόσχεση οτι θα προμηθεύσει με  ρούχα τους εργαζόμενους και μέχρι στιγμής  έδωσε τα παπούτσια. Η Σωματειακή Επιτροπή άνοιξε τη συζήτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους για να υπογραφεί Ε.Σ.Σ.Ε., έκανε αγώνα μέσα από τον οποίο υποχρέωσε την επιχείρηση να πάρει πίσω την απόλυση του αντιπροέδρου του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. πριν δύο χρόνια. Η Σ.Ε. δίνει μάχη για να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους οι 2 απολυμένοι  με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση, με την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, που όλο αναβάλουν την συνάντηση  επιθεώρηση και εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο. Η πλειοψηφία  του εργοδοτικού Σωματείου ξεπουλά καθημερινά τους εργαζόμενους. Βάζουν πλάτη για να περάσουν οι δύο απολύσεις και τα σχέδια της επιχείρησης. Είναι συνένοχοι  για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας από μέρος των εργαζομένων με μειώσεις μισθών, και οι οποίες δεν εφαρμόζονται ακόμα γιατί συναντούν την αντίδραση της  Σ.Ε. του Σ.Ι.Υ.Ν.Π.. Ο κάθε τίμιος εργαζόμενος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του  για το ρόλο που παίζουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές οι οποίοι καθοδηγούνται από  το Ε.Κ.Κ. Γιατί άραγε η εργοδοσία και η πλειοψηφία του  Δ.Σ.  επιτίθεται με λύσσα  στη Σ.Ε. και τους πρωτοπόρους εργαζόμενους; Είναι προφανές! Ανησυχούν  μη σηκώσουν  το κεφάλι  οι εργαζόμενοι και απαιτήσουν την   υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε., να μη διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με  ασφάλεια, να μη διεκδικήσουν το πλαίσιο που διαμορφώθηκε μέσα από τη Γ.Σ. του Σωματείου,  και την υπονομεύει η  πλειοψηφία του Σωματείου με την  εργοδοσία.  
Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Έρχεται σε μια στιγμή που κυβέρνηση-ΣΕΒ-Ε.Ε.  βρίσκονται αντιμέτωποι με  μαζικούς αγώνες για να  μη φτάσει ποτέ   το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο  στη βουλή. Ήδη τα ταξικά  συνδικάτα αποφάσισαν  νέα 48ωρη απεργία μόλις κυβέρνηση-ΣΕΒ-Ε.Ε. φέρουν το νομοσχέδιο στη βουλή. Η  επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στους εργάτες, τη φτωχομεσαία  αγροτιά, τους  αυτοαπασχολούμενους, τους  μικρομεσαίους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της Ε.Ε. του κεφαλαίου. 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Ήρθε η ώρα μέσα από την  Γ.Σ. να  πετάξουμε  τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές  από τη διοίκηση του Σωματείου.  Ήρθε η ώρα να υπογράψουμε Επιχειρησιακή  Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας όπως αποφάσισε η  Γ.Σ.  Ήρθε  η ώρα να αντιδράσουμε να πάρει πίσω η επιχείρηση τις απολύσεις των δύο συναδέλφων μας.
Όλοι στη 48ωρη απεργία μόλις  κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ε.Ε.
Αν  περάσει το αντιασφαλιστικό  τερατούργημα ΣΕΒ- Ε.Ε.-κυβέρνηση ετοιμάζουν τα νέα τερατουργήματα, τις ομαδικές απολύσεις, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τις παραπέρα  ελαστικές  μορφές  εργασίας , τις  μειώσεις  μισθών, συντάξεων,  κλπ. 
Ο  ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ !

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΣΤΗ ΒΙΩΖΟΚΑΤ