Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

  Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος βράβευσε έξι νέους, που διακρίθηκαν κατά το παρελθόν έτος.

Η βράβευση των νέων έγινε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το απόγευμα, στα πλαίσια πανηγυρικής εόρτιας εκδήλωσης, με τη συμμετοχή πολλών νέων στο Δημοτικό Θέατρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τα 200 στελέχη και μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πριν τις βραβεύσεις προηγήθηκαν Κοπή Βασιλόπιττας, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία και την Ορχήστρα της ΓΕΧΑ Κατερίνης.


Στη συνέχεια, ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, ανήγγειλε τα ονόματα και τις ιδιότητες των βραβευθέντων.
1. Νικόλαος Αδαμίδης, μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με πρώτη πανελλαδική θέση στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
2. Μαρία Μπεϊνά, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με πρώτη πανελλαδική θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Π.Θ.
3. Αικατερίνη Στεργιούλα, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με δεύτερη πανελλαδική θέση στο Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ.
4. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη, μαθητή του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης, ο οποίος εισήχθη δεύτερος στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.
  Οι τρεις πρώτοι αριστούχοι φοιτητές είχαν βραβευθεί κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, ενώ ο 4ος βραβεύθηκε κατά την εκδήλωση.


Επίσης, ο Σύνδεσμος Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.), όπως κάθε χρόνο, βράβευσε δύο παιδιά κληρικών-μελών του, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
1. Δημήτριο Τσούπρο (υιό του ιερέα π. Χρήστου, εφημερίου Ν. Περιστάσεως Κατερίνης), ο οποίος φοιτά στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
2. Στέφανο Μπαλανίκα (υιό του ιερέα π. Γεωργίου, εφημερίου Λιτοχώρου), ο οποίος φοιτά  στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Τέλος, τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως ο 4ετής φοιτητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Αθανάσιος Σάββας, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρετεί ως ιερόπαιδας της Ενορίας Λόφου. Εφέτος, αναδείχθηκε Αρχηγός της Σχολής, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των συμφοιτητών του τόσο στις ακαδημαϊκές επιδόσεις. όσο και στην στρατιωτική εκπαίδευση.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συγχαίροντας τους βραβευθέντες τόνισε τη συμβολή των οικογενειών και του ευρύτερου περιβάλλοντος στην υλική και ηθική ενίσχυση των νέων.
Επισήμανε ότι η εποχή μας απαιτεί ενίσχυση των προσπαθειών μας και ότι καμμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.
Τέλος, απευθυνόμενος τους παραστάμενος νέους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νεότερες γενιές θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον και θα κατορθώσουν να πετύχουν όλα όσα δεν κατόρθωσαν οι μεγαλύτεροι.