Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

 Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, πλούσια από όλες τις απόψεις μουσικής, χορού, κεφιού, προσέλευσης πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης
το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα «ΘΕΑΜΑ».
Το παραδοσιακό γλέντι, το κέφι, ο χορός  και το τραγούδι κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν, οι γονείς με τα παιδιά, οι παππούδες με τα εγγόνια, η νεολαία  αλλά και πάρα πολλοί φίλοι της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ»  οι οποίοι από πολύ νωρίς κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα.


Οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου αποτελούμενες από περίπου 80 χορευτές όλων των ηλικιών παρουσίασαν ποντιακούς χορούς με αξιοζήλευτη παρρησία υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους κ. Δημήτρη Δημόπουλου, κ. Λάζαρου Καριψιάδη και κ. Κυριάκου Ορφανίδη, ενώ μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων, Λύρας-Αγγείου (Τουλούμ’) και Νταουλιού απέδωσαν με αξιοζήλευτο τρόπο παραδοσιακές μελωδίες του Πόντου που με μεράκι διδάχθηκαν από τους κ. Δημήτρη Αμπερίδη (Λύρα), κ. Κώστα Κασιμίδη (Αγγείο) και Τάσου Ιμιρτζίδη (Νταούλι). Παιδιά των τμημάτων απήγγειλαν στην Ποντιακή διάλεκτo κείμενα που επιμελήθηκε ο παρουσιαστής του ετήσιου κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης, από τον Ιστορικό Πόντο με άψογη προφορά πράγμα που δείχνει πως η πανάρχαια αυτή λαλιά δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Άρης Κασιμίδης στο χαιρετισμό του τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελείτε στο σύλλογο και  υπενθύμισε και παρότρυνε τους παρευρισκομένους να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους σε παραδοσιακούς συλλόγους όπου, μόνο να κερδίσουν πολυποίκιλα μπορούν με αυτή τη δραστηριότητά  τους.


 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Περιφ. Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, βουλευτές, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών φορέων της Πιερίας, γονείς, μέλη, φίλοι και χορηγοί  του Συλλόγου. Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Θ. Παυλίδης.


Ειδική τιμητική διάκριση έγινε στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ για τον γενναίο κοινωνικό αγώνα, το σπουδαίο και παραδειγματικό της έργο για τον τόπο και τον άνθρωπο. Βραβεύθηκαν επίσης και παιδιά μέλη των τμημάτων για το ήθος τους και την προσφορά τους στο σύλλογο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την αγάπη του κόσμου προς το σύλλογο και ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους. Δεσμεύεται και υπόσχεται ανανεωμένο και δυναμικό παρόν με όλη την παραδοσιακή χροιά που μπορεί να έχει.
Καλή Χρονιά και προκοπή στον τόπο, υπόσχεται δε σταθερό δυναμικό παραδοσιακό  παρόν!
                                                                                                                      με τιμή το Διοικ. Συμβούλιο