Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σάββας Χιονίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τη λαϊκίστικη πρακτική και τις ιαχές»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για να γίνει Κέντρο Προσφύγων στην Κατερίνη και σε καμία περίπτωση στο στρατόπεδο της Ανδρομάχης έλαβε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο
Φλαμπουράρη, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα για την Ανδρομάχη έκλεισε οριστικά, όμως είναι γνωστό όπως είπε ότι εξετάζονται όλες οι περιοχές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να δημιουργηθούν αντίστοιχα κέντρα στο πλαίσιο συμφωνιών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε.
Ο κ. Χιονίδης μίλησε με βαριές εκφράσεις σε όσους καπηλεύονται την ανησυχία του κόσμου και διασπείρουν φήμες και ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας πως οι θεσμοί λειτουργούν με υπευθυνότητα και οφείλουν να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες που εκπροσωπούν.
 Για τη συνάντηση με τον κ. Φλαμπουράρη ο δήμαρχος είπε ότι τον ενημέρωσε για την αναστάτωση που επικρατεί στην πόλη και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε ποτέ σχεδιασμός για το στρατόπεδο της Ανδρομάχης. Ειδικά, για το στρατόπεδο «Γεωργάκης Ολύμπιος» είπε είναι ήδη απαλλοτριωμένο, ότι από μέσα περνά ο Περιφερειακός Δρόμος και στο χώρο του είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο που κατασκευάζει τον Περιφερειακό Δρόμο.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε η ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και για την επιτροπή που συγκροτήθηκε, λέγοντας πως υπάρχει καλή συνεργασία στην κατεύθυνση να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των τοπικών κοινωνιών.
 Ο κ. Χιονίδης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ραντεβού που είχε κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης με τον κ. Φλαμπουράρη και στη συνέχεια οι βουλευτές συναντήθηκαν στις 12 το πρωί με τον υπουργό. Μάλιστα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι ανέμενε από τους βουλευτές να έρθουν σε επαφή με την κυβέρνηση και όταν αυτή καθυστέρησε, τότε ο ίδιος έλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον υπουργό. «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και διάφοροι επιτήδειοι διαρρέαν στην πόλη διάφορα σενάρια από τα πιο παράξενα μέχρι τα πιο βρώμικα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.
Για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στα τέλη του χρόνου, αμέσως την πρώτη πληροφορία που διέρρευσε από τον ίδιο τον κ. Φλαμπουράρη, είπε ότι έγινε έξω από «ιαχές και εύκολα παραληρήματα». Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε ο δήμαρχος απέναντι σε όσους κυκλοφορούν σενάρια θεωριών συνομωσίας και κάνουν λόγο για υπόγειες συνεννοήσεις, λέγοντας πως σε περιπτώσεις που αυτά δημοσιεύθηκαν είτε στον τύπο, είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός. «Εμείς και όλη η δημοτική μας ομάδα και η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα ακολουθήσουμε αυτή τη λαϊκίστικη πρακτική και τις λογικές των κραυγών», είπε χαρακτηριστικά και με αφορμή το αποψινό συλλαλητήριο είπε ότι θα είναι εκεί, καθώς «δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση να βρουν πεδίο δράσης, στοιχεία που πουλούν εθνικοφροσύνη, είναι ελληνάρες».
 Για την ανησυχία των πολιτών είπε ότι είναι εύλογη και είναι θετικό που υπάρχει εγρήγορση των πολιτών, όμως οι θεσμικοί φορείς οφείλουν να έχουν μια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στην  κατεύθυνση αυτή είπε ότι από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης έγινε προσπάθεια να καθησυχαστούν οι πολίτες, αλλά δυστυχώς υπήρχε μια λογική θεωριών συνομωσίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Θέμης Κωτούλας  e- Pieria.gr
Για την αντιγραφή
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος