Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Προπαγάνδα με τα μεταλλεία: Κρύβοντας νέα ψέματα κάτω από νέα στρώματα χρυσού

15/01/2016

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η προηγούμενη φορά που υπήρξε μείζον πρόβλημα με τα Μεταλλεία Χαλκιδικής ήταν όταν ο κ. Σκουρλέτης αποφάσισε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, στις 19 του περασμένου Αυγούστου. 
Εκείνη την ημέρα, ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε μετά πολλών τυμπανοκρουσιών τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να του ανακοινώσει ότι με απόφασή του «σήμερα ανακαλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές».
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας είχε συγχαρεί τον υπουργό του, δηλώνοντας πως «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».
Την ίδια μέρα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση χαιρετίζοντας την απόφαση και μιλώντας για δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής.
Ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, που μιλούσε για δικαίωση των αγώνων τόσο των κατοίκων όσο και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν η επομένη της ημέρας που η κυβέρνηση είχε βάλει την υπογραφή της κάτω από την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Ήταν δηλαδή σαφές ότι η υπόθεση των Μεταλλείων χρησιμοποιήθηκε για να αποσπαστεί το ενδιαφέρον από την παραχώρηση των αεροδρομίων, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικά, δήλωναν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. 
Ωστόσο συνέβη και τα ψέματα εκείνα αποδείχθηκαν τόσο πολύτιμα, ώστε να χρειαστεί να κρυφτούν κάτω από… στρώματα χρυσού! 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα: Ο κ. Σκουρλέτης ξιφουλκεί, επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται (12 Ιανουαρίου 2016) και επιβάλλει θηριώδη πρόστιμα.
Για ποιο λόγο; Μα επειδή, όλως τυχαίως, την προηγουμένη ακριβώς (11 Ιανουαρίου) είχε αποσφραγιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η προσφορά της Cosco, μοναδικού διεκδικητή για το 67% του ΟΛΠ – και όλοι θυμόμαστε τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτήν την ιδιωτικοποίηση.
Δηλαδή, πρόκειται για… πρωτόκολλο! Την μια μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια μεγάλη αποκρατικοποίηση από αυτές που συνήθιζε να καταγγέλλει και να εξορκίζει και την επομένη κάνει μια φασαρία γύρω από τα Μεταλλεία Χαλκιδικής! 
Με λίγα λόγια, η επένδυση της Χαλκιδικής έχει εξελιχθεί στο πιο πρόσφορο προπαγανδιστικό μπαλάκι της κυβέρνησης.
Τα ψέματα συνεχίστηκαν, και την επομένη της πρώτης φασαρίας. Στις 20 Αυγούστου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, η πολιτεία έχει τον τρόπο να δώσει λύσεις απέναντι στο θέμα της απασχόλησης των συγκεκριμένων ανθρώπων». 
Όπως είδαμε αυτές τις μέρες, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αμφισβητεί τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στα μεταλλεία.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δικαστικών αποφάσεων 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ