Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκα στις 20 Γενάρη έβγαλε η Θεσσαλονίκη

Σε τρεις φάσεις αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στα προωθούμενα μέτρα σε φορολογία και ασφαλιστικό η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και
Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός», παρουσία εκπροσώπων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας και με σαφή την πρόθεση να υπάρξει ενωτικό πνεύμα.
Σύμφωνα με το πλάνο στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, σε συνοριακούς σταθμούς και λιμάνια, ακολουθεί νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται νέα κάθοδος στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση.
Στις ομιλίες των αγροτών κυριάρχησε το ενωτικό πνεύμα ενώ η ατάκα της ημέρας ανήκει στον Χρήστο Σιδεροπουλο, ο οποίος αποκάλεσε "μάγκα των μπλόκων κάποτε" τον Τσίπρα, ο όποιος τώρα όμως "μένει μακριά από το λαό".
Σημειωτέον  ότι το συντονιστικό καλεσε τους αγρότες στο μεσοδιάστημα, (από τώρα ως τις 20 Ιανουαρίου), να βγουν στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους.


Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Την Πέμπτη 14/1/2016, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των αγροτο-κτηνοτρόφων και αλιέων της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα Διεθνούς Έκθεσης) με πρωτόγνωρη συμμετοχή 1000 και πλέον αγροτο-κτηνοτρόφων και αλιέων.
Συμφωνήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους.
Ζητάμε τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.
Επιμένουμε στα αιτήματα που είχαμε παραδώσει στην Κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11/2015 (Φορολογικό, ρύθμιση χρεών, απόδοση επιδοτήσεων κ.λ.π.) όπως και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.
Συμφωνήσαμε ακόμη να επιδιωχθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών στρωμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενημέρωση και πιθανό συντονισμό του αγώνα.
Τέλος αποφασίσαμε από αύριο Παρασκευή 15/1/2016 να ξεκινήσουν οι προεργασίες για κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν.

http://www.agronews.gr/