Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΟΣ…

H κυβέρνηση , χωρίς καμία συζήτηση προχωρά  στη δημιουργία,  ενός ακόμα κέντρου διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (hot - spots).

Με αυτή την ενέργεια υλοποιεί τις αντιδραστικές και επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ τις οποίες και η ίδια υπέγραψε. Πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των προσφύγων και μεταναστών αφού μετατρέπει και τον τόπο μας σε μια ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσής τους, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνο όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων.
Τα λαϊκά στρώματα του νομού Πιερίας, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, τώρα πρέπει απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά αυτές τις επιλογές.
Η απάντηση πρέπει να είναι μία: Δεν θέλουμε στις θάλασσές μας να πνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά και γυναίκες. Απορρίπτουμε να γίνει  η χώρα μας συνολικά τόπος εγκλωβισμού απελπισμένων και αστυνόμευσης από τους μηχανισμούς της ΕΕ, που έχει την πρώτη ευθύνη μαζί με τις ΗΠΑ για τους πολέμους και τη ληστεία των λαών, δηλαδή για τα μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών.
Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ :
1)      ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων χρηματοδοτούμενων ή και ύποπτων ΜΚΟ, που έχουν γίνει «κράτος εν κράτει» και λυμαίνονται, στο όνομα της αλληλεγγύης, τη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών.
2)      είναι ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει  και να λειτουργήσει οπουδήποτε στη χώρα μας κέντρα διαλογής (hot-spots), διεκδικώντας (το ΚΚΕ) ταυτόχρονα την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της  συνθήκης Σένγκεν, ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

3)       Πιστεύει ότι η επιλογή του τόπου δημιουργίας χωρών υποδοχής πρέπει να παίρνει υπόψη της την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους.
4)      Καταδικάζει ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ , είτε ανοικτα είτε έμμεσα, από κύκλους που πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν με επιθέσεις κατά αθώων ανθρώπων ή από αυτούς που σκεφτονται να εκμεταλλευτούν το γεγονός για άλλους λόγους. Καλούμε το λαό της Πιερίας να μην παρασυρθεί από τη δημαγωγία ορισμένων που κρύβουν τις πραγματικές αιτίες δημιουργίας του προβλήματος και στοχοποιουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους.
5)      ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά από τον πόλεμο που ξεκινησε η «πολιτισμένη» Δύση εναντίον των χωρών τους , και με την υποστήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων τις επιλογές των οποίων ανεχτήκαμε κι εμείς.
6)      Ζητά την ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση των προσφύγων, ιδίως τους χειμερινούς μήνες, άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης--όχι σε νέα μέτρα για καταστολή στα σύνορα.
Αναγκαία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση και περίθαλψη ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
7)      Ζητά κατάργηση του Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
8)      Αγωνίζεται να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές τους επιχειρήσεις  είτε αμεσα είτε παρεχοντας υποστηριξη.
9)      Καλεί κάθε μαζικό φορέα και άνθρωπο καλής πίστης να πάρει θέση χωρίς να παρασύρεται από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
Γραφείο τύπου της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ